2020. május 25.,
hétfő, Orbán napja

Egyre több a koronavírusos beteg Nagy-Britanniában

Hír TV

2020. április 4., szombat 07:19

Ismét negatív rekordot állított fel Nagy-Britannia: huszonnégy óra alatt 684-gyel emelkedett a koronavírus okozta betegség halálos áldozatainak száma a szigetországban. Eközben Svájcban és Ausztriában kevesebb megbetegedést regisztráltak, az osztrák államfő mégis hosszan tartó járvánnyal számol.

Tapssal köszönték meg a londoniak a brit egészségügyi dolgozók fáradságos munkáját. A civilek az utcán és az erkélyeken állva fejezték ki elismerésüket az orvosoknak és az ápolóknak.

Szakértők arra hívták fel a figyelmet, hogy a járvány továbbra is csak a kezdeti fázisában van - ráadásul egyre gyorsabb ütemben terjed.

Az Egyesült Királyságban egyre több egészségügyi dolgozót, szakértőt és egyetemistát vonnak be a járvány elleni küzdelembe.

A járvány Észak-Európában is szedi áldozatait, ezért több balti és skandináv állam is szigorításokat vezetett be.

Észtország és Svédország is ideiglenes kórházakat nyitott az egyre nagyobb számú páciensek kezelésére.

A svéd kormány azonban továbbra is normál influenzaként kezeli a koronavírust, és más országokhoz képest kevésbé szigorú intézkedéseket rendel el.

Bár Svájcban és Ausztriában az elmúlt napokban kevesebb megbetegedést regisztráltak, az osztrák államfő hosszan tartó járvánnyal számol, ezért kitartásra és önfegyelemre szólította fel a lakosságot.

Hír TV