2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Egyre több a halálos áldozatok száma az európai országokban

Rekordszámú 563 új halálos áldozatot követelt a koronavírus egy nap alatt Nagy-Britanniában, a fertőzöttek száma a 30 ezerhez közelít. Franciaországban is több mint 500-an haltak meg egy nap alatt, 4 ezer fölé emelve az áldozatok számát. Olaszországban közben stabilizálódni látszik a járványgörbe, egyelőre azonban nem enyhítenek a korlátozásokon.

  • Egyre több a halálos áldozatok száma az európai országokban

A kórházi folyosókon fekszenek a betegek Spanyolországban. Az egészségügyi dolgozók több képet is megosztottak arról, hogy kukazsákot öltenek magukra védekezés gyanánt. A védőfelszerelés hiánya miatt számos orvos, ápoló fertőződött már meg az országban, a diagnosztizált esetek mintegy 15%-át ők teszik ki. A koronavírus Spanyolországban már több mint kilencezer halálos áldozatot követelt.

Továbbra is üresek Róma utcái. Olaszországban ugyan stabilizálódni tűnik a járványgörbe, de a korlátozó intézkedéseken egyelőre nem enyhítenek. A kijárási tilalmat a miniszterelnök április 13-ig meghosszabbította. A dél-európai államban az utóbbi 10 napban nem emelkedett számottevően az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma.

A járvány európai gócpontjának számító Olaszországnak eddig Kína, Oroszország, Kuba és Albánia küldött orvosokat és felszerelést, most pedig Törökország vitt egy katonai repülőgéppel segélyszállítmányt.

Az olasz egészségügyi rendszer tehermentesítéséhez Németország is hozzájárul, folyamatosan veszi ugyanis át a betegeket a túlterhelt olasz kórházakból. Németországban továbbra is viszonylag lassú ütemben nő a fertőzöttek száma, a halálos áldozatok száma viszont egyre nagyobb mértékben emelkedik. A házi karanténban tartózkodó kancellár bejelentette, hogy mind a 16 tartományban egységesen meghosszabbítják a kijárási korlátozásokat április 19-ig.

Nagy-Britannia közben negatív rekordot állított fel az egy nap alatt meghaltak száma, több mint 500-an vesztették az életüket szerdán. A fertőzöttek száma is több mint négyezerrel nőtt.

A szűréssel igazolt fertőzöttek között van Boris Johnson miniszterelnök is.

Franciaországban is drasztikusan több mint ötszázzal emelkedett a halálos áldozatok száma 24 óra alatt.

A francia egészségügy is küzd a kórházak túlterheltségével, az erre kijelölt szuperexpressz-szel folyamatosan szállítja a fővárosi kórházakból a kevésbé érintett területekre a betegeket. Az országban két héttel ezelőtt életbe léptetett korlátozások hivatalosan április 15-ig vannak érvényben, de a kormányzat már korábban jelezte, hogy várhatóan a hónap végéig meghosszabbítják azokat.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ekkora árra senki sem számított + videó

Ekkora árra senki sem számított + videó

Halálos áldozatai is vannak a heves esőzéseknek világszerte. Irán, több arab állam és Oroszország is komoly áradásokkal küzd. Ezrek voltak kénytelenek elhagyni lakóhelyüket.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!