2022. 12. 08. Csütörtök Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Egyre rosszabb helyzetben az ukrán lakosság

Újabb hadifogolycserét hajtott végre Ukrajna és Oroszország, 50-50 katona térhetett haza a megállapodásnak köszönhetően. Eközben Ukrajnában egyre több úgynevezett legyőzhetetlenségi központot állítanak szolgálatba, az ország infrastruktúrája ugyanis romokban hever. Egy kijevi gyermekkórházban pedig egy csecsemőn hajtottak végre életmentő szívműtétet, áramszünet alatt.

  • Egyre rosszabb helyzetben az ukrán lakosság

Összesen száz katona térhetett haza a hadifogságból orosz és ukrán részről is 50-50. Sokan hónapok óta éltek az ellenség börtöneiben, megkönnyebbültek, hogy végre hazaengedték őket. Az ukrán hadifoglyok egy részét még Mariupol ostroma során fogták el. A háború kezdete óta Kijev és Moszkva már több mint ezer hadifoglyot cserélt ki egymás között.

Eközben Ukrajna elektromos hálózata romokban hever: az oroszok hetek óta következesen rombolják a lakosság ellátásához szükséges vezetékeket, csütörtökön Odessza nagy része is sötétbe borult.

A helyzet súlyosságát az ukrán vezetés is érzi, ezért döntöttek az úgynevezett legyőzhetetlenségi központok létrehozása mellet. A közintézményekben, sőt néha sátrakban létesített vészhelyzeti menedékek ukránok tömegeinek segíthetnek a közelgő hideg tél átvészelésében.

Kijevben, az egyik gyermekkórházban éppen akkor ment el az áram, amikor egy csecsemőn végeztek szívműtétet. A beavatkozást nem lehetett szüneteltetni, így elemlámpákkal biztosítottak elég fényt az orvosoknak az ápolók, hogy befejezhessék a műtétet.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!