2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 12:40

Külföld

Egyre nagyobb a feszültség a Közel-Keleten + videó

Izraelt okolja a szombati damaszkuszi légicsapásért Irán. Ezért bosszút ígértek. Szakértők arra figyelmeztetnek, hogy fennáll a veszély, hogy a helyzet regionális konfliktussá növi ki magát. A közel-keleti régióban tovább fokozódott az instabilitás.

  • Egyre nagyobb a feszültség a Közel-Keleten + videó

A damaszkuszi diplomatanegyed négyemeletes lakóépületét ért rakétatalálat.

A csapásban meghalt az Iráni Iszlám Forradalmi Gárda öt tisztje és több szíriai katona is - Irán szerint Izrael a felelős ezért bosszút fogadtak ellene.

Ebrahim Raisi iráni elnök szerint terrorista akció volt Szíria légterének megsértése. A szíriai polgári védelem eközben folytatja a túlélők és az áldozatok felkutatását.

A reggelihez készülődtem, amikor három robbanást hallottam, és kinyitottam az ajtót. Egy szíriai család, köztük egy házaspár és testvéreik lakott a megtámadott épület földszintjén. A felső emeletet bérlőknek adták ki, de nem tudok a kilétükről - mondta egy helyi lakos.

Izrael eddig nem vállalta magára a támadást, arról viszont az Izraeli Védelmi Erők közleményt adott ki, hogy ismét összecsaptak a Hamász tagjaival a Gázai övezet északi részén, ahol már romokban van az egészségügy.

"Vannak beteg gyerekek, akiknek kiszáradása és láza van, és vannak olyanok, akiknek fizikai és érzelmi segítségre van szükségük. Ezért önként vállaltam, hogy segítek nekik, amennyire csak tudok. A sátram,amint látod,nagyon egyszerű. Páciensek fogadására,alvásra, étkezésre szolgál. Ez a sátor alapvetően megfelel a fenti igényeknek" - mondta ez a gázai orvos.

Az ENSZ-főtitkár ismét a kétállami megoldást sürgette. Az izraeli miniszterelnök azonban továbbra is elutasítja egy független palesztin állam gondolatát. Benjamin Nethanjahu megismételte: csak azt tartja elfogadhatónak, hogy katonailag Izrael ellenőrizze Ciszjordánia teljes területét.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Észak-Korea szerint Amerikában rendszerszintű elnyomás van

Észak-Korea szerint Amerikában rendszerszintű elnyomás van

Észak-Korea szerint a világon az Egyesült Államokban a legrosszabb az emberi jogok helyzete, ahol rendszerszintű elnyomás van, etnikumok és vallások közötti konfrontáció zajlik – közölte az ázsiai ország külügyminisztériumi szóvivője, akinek szavait a KCNA észak-koreai hírügynökség idézte.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!