2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról 10:50

Külföld

Egyre inkább a járvány utáni időszakra készül a Nyugat-Balkán

Napról napra enyhítenek a nyugat-balkáni országok az új típusú koronavírus-járvány megfékezése céljából hozott szigorú intézkedéseken, és a legtöbb helyen már a járvány utáni időszakra készülnek.

  • Egyre inkább a járvány utáni időszakra készül a Nyugat-Balkán

Szerbiában egy nap alatt 6890-ről 7114-re nőtt az igazolt fertőzöttek száma. Vladimir Rebic, a rendőrség igazgatója közölte, mivel a járvány kitörését követően a belügyi szervek alkalmazottai védőfelszerelés nélkül dolgoztak, közülük 180-an megfertőződtek az új típusú koronavírussal, és heten belehaltak a betegség szövődményeibe.

Koszovóban szerdáról csütörtökre 604-ről 630-ra nőtt a regisztrált fertőzöttek száma. Pristina egyelőre nem gondolkodik az elővigyázatossági intézkedések enyhítésén, a belpolitikai válság megoldása emészti fel a döntéshozók figyelmét.

Észak-Macedóniában az utóbbi 24 órában 1231-ről 1259-re nőtt a regisztrált fertőzöttek száma. Csütörtöktől kötelező a maszk és a kesztyű viselése minden nyilvános zárt helyiségben, és minden olyan helyen, ahol nem lehetséges megtartani a kétméteres távolságot egymástól. Az észak-macedón kormány a döntést azzal indokolta, hogy elemzéseik alapján jelen pillanatban hatékonyabb az, ha az elővigyázatossági intézkedéseket szigorítják, ugyanakkor egyre inkább lehetővé teszik a szabad mozgást, vagyis rövidítenek a kijárási tilalmon.

Montenegróban egy nap alatt 313-ról 315-re nőtt a nyilvántartásba vett fertőzöttek száma. A miniszterelnök kijelentette, országa jól kezelte az új típusú koronavírus-járványt, ezért megkezdődhet a bevezetett elővigyázatossági intézkedések lassú visszavonása.

Bosznia-Hercegovinában csütörtökre 1342-ről 1368-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma. Az országban várhatóan május 4-től rövidítik le vagy szüntetik meg az éjszakai kijárási tilalmat. A rendőrség adatai szerint a kijárási tilalom miatt csökkent a bűncselekmények száma a nyugat-balkáni országban.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!