2023. 03. 31. Péntek Árpád napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Egyre erőszakosabbak a tüntetések Párizsban

Újabb összecsapásokra került sor a tüntető franciák és a párizsi rendőrség között. A páncélos rohamrendőrök pajzsokkal és könnygázzal próbálták féken tartani a radikalizálódó tüntetőket akik kövekkel és petárdákkal dobálták őket. A demonstrálók ellen rohamra is indultak, gumibotokkal csépelték a tüntetés résztvevőit.

  • Egyre erőszakosabbak a tüntetések Párizsban

Az elégedetlenség onnan ered, hogy Emmanuel Macron francia elnök a parlamentet megkerülve, különleges alkotmányos jogkörére hivatkozva fogadta el nyugdíjreformot, amely két évvel, 62-ről 64 évre emeli a nyugdíjkorhatárt.

Már a tervezet bemutatásakor is tüntetéshullám kezdődött, csütörtökön több mint kétszáz ember őrizetbe vettek.

Az ellenzéki jobboldali Nemzeti Tömörülés frakcióvezetője szerint ez a helyzet a kormány és Emmanuel Macron totális kudarcának beismerése. Marie Le Pen hangsúlyozta, hogy az ő csoportja is bizalmatlansági indítványt nyújt be a kormány ellen, de kész megszavazni a baloldal javaslatát is a kabinet megbuktatására.

Reagált a magyar külügy

Ha ezek után bárki a magyar jogállamiságot kritizálja, nevessük ki együtt

- így reagált a külgazdasági és külügyminiszter arra, hogy a franciák parlamenti szavazás nélkül módosították a nyugdíjtörvényt.

Szijjártó Péter emlékeztetett arra is, hogy Németországban pedig feles többséggel a választási törvényt változtatták meg.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Nőnek vallják magukat a spanyol rabok, hogy másik szárnyba kerüljenek

Nőnek vallják magukat a spanyol rabok, hogy másik szárnyba kerüljenek

Egyre több transz nemű rab lehet Spanyolországban. A büntetés-végrehajtási intézmények attól tartanak, hogy a férfi elítéltek közül egyre többen próbálják meg kihasználni a 16 éves kortól szabad nemváltást biztosító új transztörvényt, hogy átkerüljenek a lazábban őrzött női börtönökbe. A HírTV-t Spanyolországból Tóth Brigitta tudósította.
Orbán Viktor a Vatikánba utazott

Orbán Viktor a Vatikánba utazott

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Rómában lerótta kegyeletét Karl-Joseph Rauber bíboros-érsek, egykori budapesti apostoli nuncius ravatalánál - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!