2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Egyiptom alatti alagutat semmisített meg Izrael

Hír TV

2018. január 14., vasárnap 12:00, frissítve: vasárnap 14:38

Másfél kilométer hosszú terrorista-alagutat talált és semmisített meg az izraeli hadsereg a Gáza-övezetben. A feltételezések szerint ezen át küldött a Gázát irányító, radikális iszlamista Hamász szervezet fegyvereseket Egyiptomba, hogy onnan támadják Izraelt. A Hamász nem kommentálta a hírt.

A másfél kilométer hosszú alagút Gázából Egyiptomba vezetett. Az izraeli hadsereg felvételei még akkor készültek, amikor felderítették az útvonalat. Az alagút 80 méteres mélységben húzódott, és elhaladt az izraeli-egyiptomi határátkelő, valamint több kőolaj- és földgázvezeték alatt is, a feltételezések szerint ezen át jutottak el a palesztin fegyveresek Egyiptomba, hogy onnan támadjanak izraeli területeket.

A járat felderítése után nem sokkal lezárták a gázai ellenőrzőpontokat, és szombat éjjel az izraeli légierő légicsapással semmisítette meg az alagutat.

„Az izraeli védelmi erők megtámadtak egy, a Hamászhoz köthető nagyobb terrorista létesítményt a Gáza-övezetben. Vannak, akik szerint a hadsereg homokdűnéket támadott meg, de ez nem igaz. Válaszolunk az Izraelt ért támadásokra, mégpedig úgy, hogy szisztematikusan támadjuk az ellenünk létrehozott létesítményeket. A Hamásznak fel kell fognia, hogy nem hagyhatjuk, hogy folytatódjanak ezek a támadások, és még nagyobb erővel fogunk rá reagálni” – közölte Benjamin Netanyahu, azsidó állam miniszterelnöke.

A Gázát irányító radikális Hamász nem kommentálta a történteket.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!