2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Külföld

Az Egyesült Államokban megkezdődött a gazdaság újraindítása

Az Egyesült Államok déli tagállamaiban fokozatosan indítják újra a gazdaságot. Az ellenzéki demokrata párti vezetésű államokban egyelőre nem enyhítenek. New York állam kormányzója szerint ha túl korán törlik el a korlátozásokat, azzal csak egy újabb fertőzési hullámot indítanak el, ami az elsőnél is pusztítóbb lehet. Az országban 890 ezer fertőzöttet regisztráltak, a halálos áldozatok száma meghaladta az 51 ezret.

  • Az Egyesült Államokban megkezdődött a gazdaság újraindítása

A republikánus vezetésű déli államokban kezdődött meg elsőként a gazdaság újraindítása. Georgiában péntektől fokozatosan nyitnak ki az üzletek és szolgáltatók. Ennél a fodrásznál már betelt a naptár, az ügyfelek jó előre lefoglalják a szabad időpontokat.

Tennessee-ben hétfőtől nyitnak újra az éttermek és áruházak, sőt a jövő hét közepétől már a nagyáruházakat is újból kinyithatnak. A gazdaság újraindítását sokan várják, és rendszeresen tüntetnek is érte. Ezúttal Dél-Karolina és Wysconsin államokban vonultak utcára a korlátozások eltörlését követelők. Donald Trump elnök több Twitter üzenetében is támogatásáról biztosította őket.

A főleg ellenzéki, Demokrata Párt irányította államok vezetése érvel a korlátozások szerintük korai enyhítése ellen. A járvány által legerősebben sújtott New York állam kormányzója, Andrew Cuomo arra figyelmeztetett: a gazdaság túl korai újraindításával egy második, még az elsőnél is halálosabb járványhullámot kockáztatnak.

De nem csak a gazdaságról, a járvány politikai felelősségéről is folyik a vita. Cuomo a kormányt tette felelőssé azért a két hónapos tétlenségért, amely idő alatt a vírus kerülőúton érkezett meg Amerikába.

New York is egyike annak a 40 tagállamnak, amelyek azt javasolják, hogy az idei tanévben már ne folytatódjék a tanítás az iskolákban.

Közben Donald Trump szokásos napi járványügyi sajtótájékoztatóján leszögezte azt is, az ország kezd munkába állni, de a társadalmi távolságtartás és a szájmaszk önkéntes viselete továbbra is fontos. Az elnök régóta várt technikai újításokról is adott hírt adott.

Az elnök azt is bejelentette, hogy a Nemzeti Űrhajózási Hivatal, a NASA kifejlesztett egy kifejezetten koronavírus-fertőzötteknek tervezett lélegeztetőgépet.

Kapcsolódó anyagok:

Trump: az ország kezd munkába állni, de a társadalmi elkülönülés még fontos

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!