2020. október 23.,
péntek, Gyöngyi napja

Egyesült Államok: 200 ezer fölött a járvány áldozatainak száma

Hír TV

2020. szeptember 23., szerda 08:10

Ismét Kínát tette felelőssé az amerikai elnök a koronavírus járvány miatt. Donald Trump szerint Peking és az Egészségügyi Világszervezet is hazudott. Az Egyesült Államokban eközben meghaladta a 200 ezret a járvány halálos áldozatainak száma. Szakemberek szerint az év végére akár 400 ezren is belehalhatnak a betegségbe. A világon eddig már több mint 31 és fél millió ember kapta el a vírust.

Rendhagyó módon zajlik a 75. ENSZ-közgyűlés általános vitája. A felszólalok többsége ugyanis nem személyesen, hanem videó üzenetben tartja meg beszédét.

A szervezet főtitkára szerint a koronavírus térdre kényszerítette a világot.

Az amerikai elnök beszédében Kínát hibáztatta az egész világon pusztító járvány miatt.

Válaszul Kína ENSZ nagykövete hazugságnak nevezte Trump vádjait.

Eközben a világ legfertőzöttebb országában az Egyesült Államokban 200 ezer amerikai zászlóval borították be a Washington emlékmű előtti parkot. Az USA-ban ugyanis meghaladta a 200 ezret a járvány halálos áldozatainak száma. Az elhunytak 70 százaléka 65 év feletti.

Egyes szakemberek szerint az év végére a 400 ezret is közelítheti a halottak száma.

A gyorsan növekvő halálesetekhez a Texas, Florida és Kalifornia államokban romló helyzet nagyban hozzájárult. Azonban az elmúlt hetekben Észak-Dakotából és Utahból is aggasztó adatok érkeztek.

Az Egyesült Államokban eddig több mint 7 millió embernél mutatták ki a fertőzést.

Indiában és Brazíliában is súlyos a helyzet

A nagyhatalom után Indiában a legrosszabb a helyzet. A dél-kelet ázsiai országban a megbetegedések száma már átlépte a 5 millió 600 ezret.

Ennek ellenére a hét elején speciális feltételekkel de ismét kinyitott India leghíresebb műemléke, a Tadzs Mahal. A bejáratnál lázat mérnek, a látogatóktól azt kérik, online vegyenek jegyet és tartsanak biztonságos távolságot egymástól.

A világ harmadik legfertőzöttebb országa Brazília. A latin amerikai országban meghaladta a 4 és fél milliót a regisztrált megbetegedések száma.

A világon eddig már több mint 31 és fél millió ember kapta el a vírust. 975 ezer 500-an vesztették életüket és 23 millió 400 ezren gyógyultak meg. A COVID eddig 188 országban jelent meg világszerte.

 

 

 

Hír TV

x
Rendkívüli hír