2023. 11. 28. Kedd Stefánia napja
Jelenleg a TV-ben:

Olimpiai álom Erdélyben

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Egyenként cipelték el a legkeményebb tüntetőket

Több tüntetőt is a rendőrök vezettek el Hongkongban, ahol 75 nap után felszámolják a demokráciapárti tiltakozók táborait. A demonstrálók nagy része önként elhagyta az érintett területeket, miközben munkások bontották le sátraikat és barikádjaikat.

Egyenként cipelték el a tüntetőket a rendőrök, miközben a munkások elkezdték felszámolni a demokráciapárti tiltakozók sátortáborát Hongkong központjában. Őrizetbe vették az ellenzéki Demokrata Párt alapítóját, egy sajtómágnást és egy híres énekesnőt is.

„Ez része a küzdelemnek, a polgári engedetlenség a demokráciáért. Most jön a rendőrség, és megtisztítja a teret. Nekünk természetesen meg kell mutatnunk magunkat, és ha őrizetbe akarnak venni, akkor tegyék. Mivel a polgári engedetlenséghez folyamodtunk, és azt mondtuk, vállaljuk a következményeket, akkor ha ez ezzel jár, elfogadjuk” – mondta Emily Lau, a Demokrata Párt alelnöke.


Az ülősztrájkot rendező kemény magon kívül viszont mindenki önként távozott – ezzel gyakorlatilag véget ért a 75 napig tartó területfoglaló megmozdulás. A tüntetők létszáma már korábban megfogyatkozott, a szeptemberi több tízezerről mostanra néhány száz főre olvadt.

A diákok vezette demonstrálók szeptemberben azért foglalták el Hongkong központi területeit, mert azt akarták elérni, hogy ne a pekingi központi vezetés döntsön a 2017-es hongkongi kormányzóválasztás jelöltjeiről.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!