2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Egy döntő pillanat - Bern, Budapest 1954. 10:55

Külföld

Egy szlovén egyházmegye irodát állított fel a szexuális visszaélések bejelentésére

Maksimilijan Matjaz celjei püspök irodát állított fel, ahol az egyháziak által vélhetően elkövetett szexuális zaklatások áldozatai bejelenthetik panaszaikat - közölte szerdán a szlovén celjei egyházmegye a honlapján.

  • Egy szlovén egyházmegye irodát állított fel a szexuális visszaélések bejelentésére

Az intézkedés célja, hogy segítse az ilyen típusú bűncselekmények felderítését, illetve elejét vegye esetleges megismétlődésüknek.

A celjei püspökség az új hivatal megalakulását bejelentő bejegyzésében Ferenc pápa 2019. májusi apostoli levelére hivatkozik, amelyben a Szentatya arra utasítja az egyházmegyéket, hogy az egyházon belül alakítsanak ki rendszert, amely megelőzi és megakadályozza a kiskorúakkal és kiszolgáltatott személyekkel szembeni - erőszakkal, fenyegetéssel vagy hatalmi visszaéléssel elkövetett - szexuális visszaéléseket.

Az irodát Pavel Tersek laskói ügyvéd működteti majd, összhangban az említett apostoli levéllel, valamint a Szlovén Katolikus Egyház gyermekek, kiskorúak és veszélyeztetett felnőttek védelmére vonatkozó iránymutatásival, továbbá az egyház egyéb, a Szentszék által kiadott kötelező érvényű dokumentumaival - írták a honlapon.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Újabb magyarellenes kirohanás a román parlamentben

Újabb magyarellenes kirohanás a román parlamentben

Menj a magyar parlamentbe, ott beszélj ilyeneket! Túl sok jogot kaptál itt eddig is! Menj Magyarországra! – ordította teli torokból a hisztérikus kirohanásairól ismert Diana Sosoaca az RMDSZ képviselőjének.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!