2024. 02. 23. Péntek Alfréd napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Külföld

Egy iszlám terrorizmust magasztaló rapper szabadon engedését követelik

Egy iszlám terrorizmust életető rapper letartóztatása miatt törtek ki zavargások Spanyolországban. A 33 éves férfi az ETA baszk és az Al-kaida radikális iszlamista terrorszervezetet magasztalta. A rapper mellé állt a Soros György-féle Amnesty International jogvédő szervezet spanyol irodája is.

  • Egy iszlám terrorizmust magasztaló rapper szabadon engedését követelik

Csatatérré változott a katalán főváros. Égő kukák, romok és törmelékek mindenhol. Barcelona napok óta erőszakos tüntetésektől hangos.

A zavargók motorokat, autókat gyújtottak fel, megrongáltak utcai berendezéseket és több kirakatot is betörtek. A tüntetők rátámadtak a rendőrökre is, akik válaszul könnygázt és vízágyút vetettek be.

Egy letartóztatott spanyol rapper, Pablo Hasél szabadon engedését követelik a feldühödött demonstrálók. A 33 éves férfit 2011 óta többször elítélték már terrorizmust dicsőítő posztjai és dalszövegei, újságírók és bírósági tanúk ellen elkövetett erőszakos bűncselekményei miatt, ám büntetéseit rendszerint felfüggesztették. Olyan szervezeteket dicsőített többek között mint az ETA és az Al-kaida.

A bíróság azzal az indokkal enyhített a büntetésén, hogy az általa magasztalt terrorhálózatok már nem aktívak.

A terrorizmust éltető rappernek január végén kellett volna börtönbe vonulnia, de ezt megtagadta. Helyette egy egyetem épületében barikádozta el magát a rendőrök elől, akik végül erőszak nélkül vitték be.

A Soros György-féle Amnesty International jogvédő szervezet spanyol irodájának igazgatója azt mondta, hogy igazságtalan a rapper őrizetbe vétele, mivel a dalaival nem buzdította az embereket az erőszakra.

Nemcsak a katalán nagyvárosokban tüntetők, hanem a szocialistákkal együtt kormányzó Podemos is a rapper elengedését követeli és támogatásáról biztosította a tüntetőket.

Az ellenzéki pártok azt akarják, hogy a kormány távolítsa el ezért a posztjáról a Podemos párt vezetését. Pedro Sánchez kormányfő egyelőre nem szólalt meg az ügyben.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!