2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Sissi zsiráfjától a biodómig

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Egy iskola fölött engedte ki üzemanyagát egy repülőgép Los Angelesben

Egy iskola fölött engedte ki üzemanyagát egy kényszerleszállásra készülő gép Los Angelesben, többen megsérültek.

  • Egy iskola fölött engedte ki üzemanyagát egy repülőgép Los Angelesben

 

Tizenhét gyerek és kilenc felnőtt sérült meg könnyebben, mert egy kényszerleszállásra készülő repülőgép egy iskola fölött engedte ki az ilyenkor kötelezően kidobandó üzemanyagot - közölték helyi idő szerint kedden az amerikai hatóságok.

A Los Angeles megyei tűzoltóság tájékoztatása szerint senkit sem kellett kórházba vinni. A járatot üzemeltető Delta Airlines arról számolt be, hogy a Los Angelesből Sanghajba tartó gép a felszállás után hajtóműhibát észlelt, és kénytelen volt visszafordulni és kényszerleszállást végrehajtani, ám teli üzemanyagtartállyal a gép ilyenkor túl nehéz lenne ahhoz, hogy biztonságosan le tudjon szállni, ezért kénytelen volt kiengedni az üzemanyagot.

A szövetségi légügyi hatóság vizsgálatot rendelt el, és azt feltételezi, hogy a pilóták nem tartották be az üzemanyag kiengedésére vonatkozó szabályokat, amelyek azt írják elő, hogy a kerozint kijelölt, lakatlan terület fölött kell kiengedni, megfelelő magasságban ahhoz, hogy elpárologhasson mielőtt földet ér.

A tűzoltóság megerősítette, hogy az iskola játszóterére repülőgép-üzemanyag ömlött, éppen akkor, amikor a gyerekek kint játszottak. A mentésben mintegy 70 tűzoltó vett részt, két utcát lezártak, és az incidenst követően az iskolát kiürítették és minden diákot hazaküldtek.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A svájci államfővel tárgyalt Orbán Viktor

A svájci államfővel tárgyalt Orbán Viktor

Magyarország EU-elnökségéről, az ukrajnai és a közel-keleti háborús konfliktusokról valamint a svájci-magyar gazdasági együttműködésről tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök Viola Amherddel, a Svájci Államszövetség elnökével pénteken a Karmelita kolostorban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!