2023. 12. 07. Csütörtök Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

A Liga szerint Magyarországra is szükség van a jobboldali győzelemhez az európai parlamenti választáson + videó

Nincs közös nevező az olasz jobboldali pártok között a jövő évi európai parlamenti választásokat illetően. Míg Matteo Salvini szerint kivétel nélkül minden jobboldali erőre szükség van, addig a Forza Italia kizárja, hogy szélsőjobboldali pártokkal kössön szövetséget. A Liga szerint Magyarországra is szükség van a jobboldali győzelemhez az európai parlamenti választáson + videó
Háború Ukrajnában – Tucker Carlson az ukrajnai háborúról: eredménytelen, korrupt és hihetetlenül pusztító katasztrófa + videó

Háború Ukrajnában – Tucker Carlson az ukrajnai háborúról: eredménytelen, korrupt és hihetetlenül pusztító katasztrófa + videó

A stúdióban Vukics Ferenc katonai szakértő, Marsai Viktor, a Migrációkutató Intézet igazgatója, és Csizmadia Tamás jogász, elemző volt a vendégünk. 2023. december 07.
Macron elnök fogadja Orbán Viktor kormányfőt

Macron elnök fogadja Orbán Viktor kormányfőt

A december közepén tartandó európai uniós csúcstalálkozó napirendjén szereplő témákról egyeztet Orbán Viktor és a francia államfő Párizsban. 2023. december 07.
Döbbenetes dolgokról beszéltek az ukrán katonák a BBC-nek

Döbbenetes dolgokról beszéltek az ukrán katonák a BBC-nek

Nincs elég képzett katonájuk, van olyan tengerészgyalogosuk, aki úszni se tud és az oroszok még azt is tudják, hol fognak felbukkanni – a frontvonalról vallottak az ukrán katonák. 2023. december 07.
Iskolai lövöldözés volt Oroszországban

Iskolai lövöldözés volt Oroszországban

Tüzet nyitott egy brjanszki gimnáziumban egy nyolcadikos iskoláslány, majd végzett önmagával – közölte csütörtökön a TASZSZ hírügynökséggel az orosz belügyminisztérium területileg felelős sajtószolgálata. 2023. december 07.
Háború Ukrajnában és Izraelben: Találkozót kér Orbán Viktortól Volodimir Zelenszkij + videó

Háború Ukrajnában és Izraelben: Találkozót kér Orbán Viktortól Volodimir Zelenszkij + videó

Gantner Barnabás külpolitikai szerkesztő elemezte a legfrissebb híreket, majd Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértőt kérdezték műsorvezetőink. Adásunk második felében vendégünk volt Tóth Máté energiajogász, majd Kárpátaljáról kapcsoltuk Lődár Jenő görögkatolikus áldozópapot. 2023. december 07.
Négyen megsebesültek egy brüsszeli lövöldözésben + videó

Négyen megsebesültek egy brüsszeli lövöldözésben + videó

Lövöldözés tört ki szerda este Brüsszel belvárosában, négyen megsebesültek, egyikük állapota életveszélyes – közölte a belga főváros Ixelles kerületének rendőrsége. 2023. december 07.
Több embert agyonlőtt egy fegyveres Las Vegasban + videó

Több embert agyonlőtt egy fegyveres Las Vegasban + videó

Legkevesebb három halálos áldozata és egy válságos állapotú sérültje van a lövöldözésnek, ami Las Vegas egyetemén történt szerdán, az eset negyedik halottja a támadó, akit holtan találtak – közölte a nagyváros rendőrsége. 2023. december 07.
Mindig a folyamatok megértésére törekedett Karikó Katalin + videó

Mindig a folyamatok megértésére törekedett Karikó Katalin + videó

"A kudarc, a lefokozás, az elbocsátás igazán soha sem befolyásolta a munkámat, mert mindig megmaradt számomra a tudomány iránti szenvedélyként." Ezt mondta Stockholmban Karikó Katalin a Hír Tv svédországi tudósítójának. 2023. december 06.
Kiterjeszti katonai akcióját a zsidó állam a Gázai övezetben + videó

Kiterjeszti katonai akcióját a zsidó állam a Gázai övezetben + videó

Több frontot nyitott az izraeli hadsereg a Gázai övezetben, hogy felszámolja a Hamászt. 2023. december 06.

Jordan Peterson is kiakadt a népirtást mentegető amerikai egyetemeken

Behódoltak az ideológia nyomásnak a legrangosabb tengerentúli egyetemek. 2023. december 06.

Szijjártó Péter azt mondta, Magyarország hozzájárul az ENSZ békefenntartói tevékenységének erősítéséhez + videó

Minél több fegyveres konfliktust sikerül a rendezés irányába vinni, annál kisebb a kockázata a harmadik világháború kitörésének. Ezt mondta a külgazdasági és külügyminiszter a ghánai fővárosban tett látogatása során. 2023. december 06.

Kormány: korrupció gyanúja lengte körbe az Európai Bizottság Pfizer-beszerzéseit

A vakcinagyártó pert helyezett kilátásba. 2023. december 06.

Háború Ukrajnában – Kijevi polgármester: Zelenszkij megfizet a hibáiért

A stúdióban Kis-Benedek József, biztonságpolitikai szakértő és Kusai Sándor, volt pekingi nagykövet volt a vendégünk. 2023. december 06.

Az OECD országok átlageredménye visszaesett, a magyar diákok teljesítménye nem romlott + videó

A magyar diákok tudása javult vagy nem romlott az elmúlt időben, miközben az úgynevezett oktatási mintaállamok átlageredménye matematikából és szövegértésből jelentősen romlott az előző, 2018-as méréshez képest - derül ki a PISA tesztekből. 2023. december 06.

Betiltanák a burka viselését egyes olasz településeken + videó

Betiltanák a burka viselését egyes olasz településeken, ugyanis igen erőteljes iszlámosodási folyamatok zajlanak több városban. Az észak-olaszországi Monfalcone lakosainak 33 százaléka külföldi, főként bangladesi származású. Az olaszok lassan kivonulnak és átengedik a terepet a bevándorlóknak, akik meghatározó szerepre tesznek szert. 2023. december 06.

A Hamász terrorszervezet a spanyol kormány segítségét kéri + videó

A spanyol kormány segítségét kéri a Hamász Izrael gázai bűneinek leleplezéséhez. A terrorcsoport azután fordult Spanyolországhoz, hogy Pedro Sánchez miniszterelnök bejelentette, hogy az Európai Uniótól függetlenül hajlandó elismerni Palesztinát. 2023. december 06.

Nőtt az európai parlamenti választások iránti érdeklődés + videó

Fontos az uniós tagság az Európában élőknek és nőtt az európai parlamenti választások iránti érdeklődés. Ezt tartalmazza az az uniós közvéleménykutatás, amelyet napra pontosan az EP választások előtt fél évvel hoztak nyilvánosságra. 2023. december 06.

Kovács Zoltán: A kritikától függetlenül folytatjuk az elnökség előkészítését + videó

A baloldali támadások ellenére rendületlenül folyik a magyar uniós soros elnökség előkészítése. Erről számolt be a HírTV-nek Brüsszelben a nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár. 2023. december 06.

A héten adják át a Nobel-díjakat + videó

A héten adják át a tudományos élet legnagyobb elismerését, a Nobel-díjat Stockholmban, amely vasárnap a Nobel-díj átadásával, és az azt követő rendkívül elegáns gálavacsorával zárul. 2023. december 06.

Megdöbbentek az uniós politikusok a migránsok erőszakosságától + videó

Döbbent csend fogadta a belügyminiszterek találkozóján Brüsszelben, amikor a magyar delegáció levetítette azt a videót, amelyen látható, hogy a fegyverekkel, késekkel felfegyverzett migránsok, rendőrökre és határvadászokra támadnak a déli határon. 2023. december 06.

Ultimátumot küldött Joe Bidennek a Képviselőház republikánus elnöke az ukrajnai támogatás elfogadásáról

A Képviselőház nem szavazza meg az Ukrajna számára kért forrásokat, amennyiben a Biden-kormányzat nem hoz átfogó reformokat az amerikai bevándorlási szabályokban - áll a testület alsóházi elnökének Joe Biden elnök számára küldött levelében. 2023. december 05.

Karácsonyi vásárok és terrorkészültség Belgiumban + videó

A legszigorúbb biztonsági intézkedésekkel védik a karácsonyi vásárokat Belgium-szerte. Az országban továbbra is a második legnagyobb terrorfenyegetettségi szint van érvényben. 2023. december 05.

Elég Ukrajna pénzeléséből – követelik tömött sorokban a republikánusok

Nem csak Donald Trumpnak van elege a háborúból. 2023. december 05.

Nem tanácsolják a zsidóknak az olaszországi utazást + videó

Az izraeli konfliktus kirobbanása óta Olaszország egyre veszélyesebb hely lett a zsidó közösség számára. 2023. december 05.

Harald Vilimsky: Orbánnak igaza van. Ukrajna nem csatlakozhat az EU-hoz!

Az osztrák választás esélyese is Orbánnal ért egyet. Újabb megerősítést kapott a magyar álláspont. 2023. december 05.

Háború Ukrajnában: Zelenszkij vagy Zsaluznyij ? + videó

A Háború Ukrajnában adásában Vukics Ferenc katonai szakértő és Stier Gábor a Moszkvatér.com főszerkesztője elemezte, hogy nem csak Zelenszkijt de az ukrán hadvezetést is lehúzza a Washington Post legújabb cikke, ami az elhibázott ellentámadásról szól. 2023. december 05.

Die Welt: Kijev már veszített?

Az ukrán fegyveres erők és a kormány közötti növekvő megosztottság a háború státusát illetően jelentős fordulópontot jelenthet. 2023. december 05.

Oroszország készen áll a béketárgyalásokra Ukrajnával

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter korábban többször is felajánlotta Magyarország közvetítői szerepét. 2023. december 05.

Legfrissebb hírek

Nagyobb menetidő az utakon + videó

Nagyobb menetidő az utakon + videó

Nemcsak Budapesten, hanem az ország több pontján is fennakadásokat okozott a havazás. A katasztrófavédelem munkatársait főként kidőlt fák eltávolításához és árokba csúszott járművek mentéséhez riasztották.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!