2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Egy brit elemzés vont párhuzamot Putyin és Orbán között

Hír TV

2018. január 3., szerda 07:40, frissítve: szerda 09:07

Amíg Magyarországon a kormány számvevőszéki büntetéssel próbálja ellehetetleníteni a legnagyobb ellenfelét, addig az orosz hatóságok egyszerűen megtiltják a legnépszerűbb ellenzéki indulását. Külföldi lapszemle.

Silvio Berlusconi és Vlagyimir Putyin mellett emlegeti Orbán Viktort a brit Express bulvárlap 2018-as választási előzetesében. A magyar miniszterelnökről azt írja, tüske az Európai Unió testében, aki állami számvevőszéki büntetéssel próbálja ellehetetleníteni a legnagyobb ellenfélnek számító Jobbikot. Az orosz hatóságok ehhez képest Putyin legnagyobb ellenfelének egyszerűen megtiltották az indulást.

Törésvonalak és megosztottság a visegrádi szövetségben címmel ír az Euobserver a közép-európai szövetségről. Olyan elemzőket idéz, akik szerint a magyar és a lengyel kormány EU-ellenességéhez képest a csehek és különösen a szlovákok a mag-Európához akarnak tartozni. A megosztottságot növelheti, ha az új osztrák kancellár nyíltan a magyar és a lengyel kormány oldalára áll.

Az Egyesült Államok sem biztos, hogy átmenne az EU demokráciatesztjén – írja a Huffington Post. Magyarországot hozza példaként, ahol a Fidesz a saját érdekei szerint módosította a választókerületek határait, így nehezebben nyerhet ellenzéki jelölt. A gyakorlat Amerikában is elterjedt, a politikusoknak pedig ugyanúgy beleszólásuk van a bírók kiválasztásába, mint Lengyelországban, amely a hasonló igazságügyi reform miatt kap sok bírálatot az EU-tól.

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!