2021. május 12.,
szerda, Pongrác napja

Egy 19 éves fiú az indianapolisi vérengzés elkövetője

MTI

2021. április 16., péntek 22:49

Az indianapolisi hatóságok a 19 éves Brandon Scott Hole személyében azonosították azt férfit, aki az előző este nyolc embert lőtt agyon és többeket megsebesített a FedEx gyorsposta-szolgáltató vállalat ottani telepén, s aki később végzett magával - közölte a sajtóval pénteken a város rendőrparancsnok-helyettese.

Craig McCartt elmondta: a fiatalember találomra kezdett el lövöldözni a vállalati parkolóban, ezután bement az épületbe és ott folytatta a lövöldözést, aminek nyolc ember esett áldozatul, és további kilencen megsebesültek. McCartt hozzátette: az elkövető vélhetően rögtön végzett magával, amikor a rendőrök behatoltak az épületbe.

A hatóságok a nap folyamán házkutatást tartottak a tettes lakásában, és lehetséges bizonyítékként lefoglaltak asztali számítógépeket és néhány más elektronikus eszközt. A bűncselekmény indítéka egyelőre ismeretlen. A rendőrségi tisztségviselő arról is beszámolt, hogy tanúk szerint a fiú a lövöldözés előtt nem került szóváltásba senkivel, semmi jele nem volt annak, hogy mire készül. A véres cselekmény mindössze néhány percig tartott - tette hozzá.

"A tűzfegyverekkel elkövetett erőszak immár járvány lett Amerikában, de nem szabad ezt elfogadnunk" - szögezte le Joe Biden elnök a Fehér Ház által nyilvánosságra hozott közleményben. "Túl sok amerikai hal meg minden egyes nap a tűzfegyverektől" - tette hozzá az elnök, hangsúlyozva, hogy ez megmérgezi az amerikai nemzet lelkét. Utasítását adott, hogy a tragédia miatt kegyeletből félárbocra engedjék a zászlókat az állami intézményeken.

MTI