2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Drámai a helyzet Franciaországban, Csehországban és Görögországban is

Csehországban már csak a kórházi ágyak 15 százaléka szabad, több egészségügyi intézmény is teljesen megtelt koronavírusos betegekkel. Az országban újabb szigorításokat kell bevezetnie, hogy elkerüljék az egészségügy összeomlását. Franciaországban is romlik a helyzet. November óta nem regisztráltak annyi új esetet, mint az elmúlt napon. Ahogy romlik a helyzet Görögországban is. Athén továbbra is zárlat alatt marad, miután az egészségügyi intézményekben az intenzív osztályok 90 százalékban telítettek.

  • Drámai a helyzet Franciaországban, Csehországban és Görögországban is

Franciaországban november óta nem regisztráltak annyi új esetet, mint az elmúlt napon. 31 500 embernek lett pozitív a tesztje. A kórházban ápoltak száma is egyre nő.

A belga határ közelében található Dunkerque-ben már szigorítanak is. A városban ugyanis a brit variáns okozta új megbetegedések száma az egekbe szökött. Az egészségügyi miniszter ezért személyesen látogatott el a városba.

Nem javul a helyzet Csehországban sem. Több kórház teljesen megtelt, már csak az ágyak 15 százaléka maradt szabadon. A visegrádi államnak újabb szigorításokat kell bevezetnie, hogy elkerülje az egészségügy teljes összeomlását az elkövetkező hetekben.

Csehország a világ egyik legmagasabb fertőzési rátájával küzd, ezért a kormány felvette a kapcsolatot azokkal a német régiókkal is, amelyek hajlandók segítséget nyújtani.

Athén továbbra is zárlat alatt marad, miután az egészségügyi intézményekben az intenzív osztályok 90 százalékban telítettek.

Február 11-től a hónap végéig rendelték el Athén térségének teljes karantén alá helyezését, miután drasztikusan megugrott a koronavírusos megbetegedések száma.

Olaszországban hatalmas pusztítást végzett a járvány első hulláma. Most ismét aggasztó a helyzet. Az Észak-Olaszországból terjedő újabb járványhullám miatt öt tartományban az intenzív osztályok telítettsége túllépte a kritikus szintet. A koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozásokat, ezért április 6-ig meghosszabbították. Az egészségügyi miniszter szerint a kritikus helyzetet az is nehezíti, hogy a szállítmányok késése miatt az oltások beadása rendkívül nehezen halad.

A 60 milliós népességű országban eddig csupán 3 és fél millióan kapták meg az ellenszer első adagját. Olaszországban eddig több, mint 96 ezren hunytak el a járvány miatt.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!