2021. április 14.,
szerda, Tibor napja

Drámai a helyzet Franciaországban, Csehországban és Görögországban is

2021. február 25., csütörtök 09:40

Csehországban már csak a kórházi ágyak 15 százaléka szabad, több egészségügyi intézmény is teljesen megtelt koronavírusos betegekkel. Az országban újabb szigorításokat kell bevezetnie, hogy elkerüljék az egészségügy összeomlását. Franciaországban is romlik a helyzet. November óta nem regisztráltak annyi új esetet, mint az elmúlt napon. Ahogy romlik a helyzet Görögországban is. Athén továbbra is zárlat alatt marad, miután az egészségügyi intézményekben az intenzív osztályok 90 százalékban telítettek.

Franciaországban november óta nem regisztráltak annyi új esetet, mint az elmúlt napon. 31 500 embernek lett pozitív a tesztje. A kórházban ápoltak száma is egyre nő.

A belga határ közelében található Dunkerque-ben már szigorítanak is. A városban ugyanis a brit variáns okozta új megbetegedések száma az egekbe szökött. Az egészségügyi miniszter ezért személyesen látogatott el a városba.

Nem javul a helyzet Csehországban sem. Több kórház teljesen megtelt, már csak az ágyak 15 százaléka maradt szabadon. A visegrádi államnak újabb szigorításokat kell bevezetnie, hogy elkerülje az egészségügy teljes összeomlását az elkövetkező hetekben.

Csehország a világ egyik legmagasabb fertőzési rátájával küzd, ezért a kormány felvette a kapcsolatot azokkal a német régiókkal is, amelyek hajlandók segítséget nyújtani.

Athén továbbra is zárlat alatt marad, miután az egészségügyi intézményekben az intenzív osztályok 90 százalékban telítettek.

Február 11-től a hónap végéig rendelték el Athén térségének teljes karantén alá helyezését, miután drasztikusan megugrott a koronavírusos megbetegedések száma.

Olaszországban hatalmas pusztítást végzett a járvány első hulláma. Most ismét aggasztó a helyzet. Az Észak-Olaszországból terjedő újabb járványhullám miatt öt tartományban az intenzív osztályok telítettsége túllépte a kritikus szintet. A koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozásokat, ezért április 6-ig meghosszabbították. Az egészségügyi miniszter szerint a kritikus helyzetet az is nehezíti, hogy a szállítmányok késése miatt az oltások beadása rendkívül nehezen halad.

A 60 milliós népességű országban eddig csupán 3 és fél millióan kapták meg az ellenszer első adagját. Olaszországban eddig több, mint 96 ezren hunytak el a járvány miatt.

HírTV