2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Cirkusztestvérek 11:00

Külföld

Downing Street: a brit kormány figyeli a számokat, de nincs szigorítási terv

A brit kormány szoros figyelemmel követi a koronavírus-járvány aktuális adatait, de nem merült fel a kabinetülésen szigorító intézkedések szükségessége - közölte kedden a Downing Street szóvivője.

  • Downing Street: a brit kormány figyeli a számokat, de nincs szigorítási terv

A nyilatkozat előzményeként, kedd este a brit egészségügyi minisztérium közölte, hogy az elmúlt 24 órában 43 738 új koronavírus-fertőződést azonosítottak szűrővizsgálatokkal országszerte.

Ez azt jelenti, hogy immár egy hete folyamatosan 40 ezer felett jár a naponta kiszűrt új koronavírus-fertőződések száma Nagy-Britanniában.

A kedd este zárult egy hétben 314 231 esetet szűrtek ki a brit egészségügyi hatóságok. Ez 43 646-tal, 16,1 százalékkal több az egy héttel korábbi azonos időszakban kimutatott új fertőződések számánál.

A szaktárca keddi adatai szerint az elmúlt 24 órában 223-an, az utóbbi egy hétben 911-en haltak meg országszerte a koronavírus-fertőzés okozta Covid-19 betegségben.

A halálozások heti száma 116-tal, 14,6 százalékkal haladta meg a múlt kedden zárult egyheti időszakban regisztrált halálesetekét.

A kedden jelentett 223 haláleset a március 5-én feljegyzett 236 halálozás óta a legmagasabb napi adat, de a szakértők egybehangzóan hangsúlyozzák, hogy gyakran a keddi halálozási adatsorban jelennek meg a lassabb hétvégi feldolgozás miatt késedelmesen beérkezett számok is.

A londoni miniszterelnöki hivatal szóvivője kedd esti nyilatkozatában közölte: a kormány nem tekint elbizakodottan a járványadatokra, de az teljesen egyértelmű, hogy a nagy-britanniai oltási kampány eredményeként a kórházi kezelést igénylő súlyos megbetegedések és a Covid-19 okozta halálesetek száma egyaránt messze elmarad a járvány korábbi tetőzéseinek idején tapasztalttól.

Az egészségügyi minisztérium kedd esti adatai szerint jelenleg országszerte 7749-en vannak kórházban Covid-19 betegséggel.

Január második felében, a nagy-britanniai koronavírus-járvány akkori tetőzése idején volt olyan időszak, amikor csaknem 39 ezren szorultak kórházi kezelésre a Covid-19 miatt, és abban a hónapban előfordult, hogy meghaladta az 1800-at a halálesetek napi száma.

A szaktárca kedd esti adatai szerint a 12 éven felüli lakosság 86 százaléka már megkapta a koronavírus elleni oltás első dózisát, 78,9 százaléknak a második adagot is beadták, emellett már hetek óta zajlik a hatáserősítő harmadik oltási adagok beadása is.

Az első és a második adagokból eddig összesen csaknem 95 milliót, a harmadik oltási dózisból közel 4 milliót adtak be.

 

mti

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Kuleba bevitte a kegyelemdöfést az elmenekült hadköteles férfiaknak + videó

Kuleba bevitte a kegyelemdöfést az elmenekült hadköteles férfiaknak + videó

Az ukrajnai infrastruktúrát ért támadások után jelentős áramszünetekkel kell számolnia a lakosságnak - jelentette Dunda György a HírTV Napindító című műsorában. A kárpátaljai tudósító arról is beszélt, hogy Kijev miként tudta jelentősen megnehezíteni a külföldre menekült hadköteles férfiak életét.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!