2023. 02. 07. Kedd Tódor, Rómeó napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Külföld

Döntött Berlin, indulhatnak a Leopard tankok Ukrajnába

Hosszas gondolkozás után végül teljesítette Kijev kérését a német kormány, és Leopard tankokat küld Ukrajnába.

  • Döntött Berlin, indulhatnak a Leopard tankok Ukrajnába

Berlin első szállítmányával 14 Leopard 2-es harckocsi érkezik az ukrán hadsereghez. A döntés ugyanakkor felhatalmazást jelent a többi, Leopard-tankkal rendelkező NATO-tagország számára is, hogy elküldjék saját járműveiket Kijevnek.

Egyre fokozódott a nemzetközi nyomás a német kormányon, hogy küldjenek Leopard tankokat az ukránoknak, de legalább engedélyezzék más nemzeteknek, hogy elküldjék saját Leopardjaikat. Berlin azonban kivárt, nem akarták elhamarkodni a döntést, amit végül Washingtonnal szorosan együttműködve hoztak meg.

 

A német szállítmány egyelőre csak 14 tankot biztosít Ukrajna számára, ugyanakkor lehetővé teszi azt is, hogy más NATO-tagállamok is elküldjék saját Leopardjaikat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar - Bizarr magyar ételpárosítások

Radar - Bizarr magyar ételpárosítások

Ahány ház, annyi szokás - tartja a mondás, mindenkinek vannak furcsa étkezési szokásai. És most ne arra gondoljanak, hogy valaki jobb kézzel fogja a villát vagy hidegen eszi a pörköltet. Juhász Milán kollégánk összegyűjtötte a legszokatlanabb ételkombinációkat.
Radar - Életet mentett a SzívCity

Radar - Életet mentett a SzívCity

Az applikáció egy virtuális közösség, melynek tagjai készek megmenteni azokat az embereket, akiknek a szíve közterületen áll meg. Ezúttal egy 60 év körüli férfi köszönhette életét az alkalmazásnak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!