2023. 12. 03. Vasárnap Ferenc, Olívia napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Donald Trump további anyagi segítséget ígér az amerikai farmereknek

Donald Trump amerikai elnök pénteken további segítséget ígért az amerikai farmereknek, miután a kínai vásárlások kisebb mértékűek a tervezettnél.

  • Donald Trump további anyagi segítséget ígér az amerikai farmereknek

Az elnök - aki a Twitteren tett ígéretet - közölte, az elmúlt két évben már folyósított 28 milliárd dolláros segítség után a gazdák további kormányzati támogatásra számíthatnak.

Úgy fogalmazott: mindaddig számíthatnak az anyagi támogatásra, amíg be nem indul az általa az idén januárban aláírt új amerikai-mexikói-kanadai kereskedelmi egyezmény (USMCA), valamint a Kínával megkötött részleges kereskedelmi megállapodás.

A gazdákat segítő kormányzati program 2018-ban kezdődött, az amerikai-kínai kereskedelmi vita miatt megcsappant kínai exportból származó jövedelmek pótlására.

Sonny Perdue szövetségi agrárminiszter korábban úgy nyilatkozott, hogy valószínűleg nem lesz már szükség a gazdák támogatására, mivel Peking a részleges kereskedelmi megállapodásban elkötelezte magát nagyobb mennyiségű amerikai mezőgazdasági termék vásárlása mellett. Elemzők azonban emlékeztetnek arra, hogy a koronavírus terjedése miatt Kínában sok vállalat bezárt vagy átmeneti időre felfüggesztette tevékenységét, és részben ennek következtében is a tervezettnél kisebb mértékű lesz az amerikai portékák vásárlása.

A The Washington Post című napilap egy meg nem nevezett minisztériumi tisztségviselőre hivatkozva péntek délután az internetes kiadásában azt írta: könnyen megtörténhet, hogy a tervezett 40 milliárd dollár értékű áru vásárlása helyett Peking szeptemberig csak 14 milliárd dollárt költ amerikai agrártermékekre.

Elemzők szerint Trump erőteljes támogatottságnak örvendhet a farmerek körében, de a The Washington Post értesülései szerint a Fehér Ház tisztségviselői aggódnak, hogy továbbra is alacsonyak maradnak a mezőgazdasági árak és újabb gazdaságok juthatnak csődbe. Mindez befolyásolhatja a választási eredményeket is.

A szövetségi agrárminisztérium (USDA) adatai szerint az idén minden korábbinál magasabbra, várhatóan 426 milliárd dollárra rúg majd a gazdák összes adóssága.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!