2020. szeptember 21.,
hétfő, Máté, Mirella napja

Deutsch Tamás: Új fejezetre van szükség az Európai Unió működésében

Hír TV

2019. november 27., szerda 19:45

A Magyarország élőben című műsorban Zöldhegyi Katalin, a Hír TV tudósítója Deutsch Tamást, a Fidesz néppárti delegációjának vezetőjét kérdezte Strasbourgban.

„Ursula von der Leyen első sajtótájékoztatóján a klímavédelmet, a digitalizációt és a geostratégiai kihívások kezelését jelezte legfontosabb feladatának. Ez utóbbiban szerepet kap a migráció is és a szomszédság- és bővítéspolitika is. Elmondta azt is, hogy néhány héten belül a két új biztos, a görög és a svéd minden tagállamot meglátogat és egyeztetik a migrációval kapcsolatos nézeteket, álláspontokat és azt ígérte az új bizottsági elnök, hogy legkésőbb áprilisra új bizottsági migrációs csomagot készítenek elő. Mindehhez mit szól a Fidesz néppárti delegációjának a vezetője, Deutsch Tamás, aki itt áll mellettem? Hogyan fogadták ezeket a prioritásokat?”

– kérdezte Zöldhegyi Katalin.

„Új fejezetre van szükség az Európai Unió működésében. Azért van szükség új fejezetre, mert a most már távozott bizottság – a Jean-Claude Juncker vezette bizottság – rosszabb állapotban adja át az Európai Uniót az új Európai Bizottságnak mintsem amilyen helyzetben volt az unió öt évvel ezelőtt, amikor ők a munkájukat megkezdték. Egy olyan új fejezetre van szükség, amiben az Európai Bizottság is konkrét lépéseket tesz az ötszázmillió európai polgárt fenyegető bevándorlás megállítása érdekében, konkrét lépéseket tesz annak érdekében, hogy Európa képes legyen a keresztény kultúra megvédésére (…).”

– válaszolta Deutsch Tamás.

Kapcsolódó cikkek:

Az EP jóváhagyta az új Európai Bizottságot

Hír TV