2023. 11. 30. Csütörtök András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Külföld

Deutsch Tamás: Brüsszel rárontott a magyarokra, miközben háború dúl a szomszédunkban + videó

Brüsszel politikai és ideológiai okokból, évek óta szándékosan ártani próbál Magyarországnak.

  • Deutsch Tamás: Brüsszel rárontott a magyarokra, miközben háború dúl a szomszédunkban + videó

 – A magyarok nem a Brüsszelnek tetsző véleményt fogalmazták meg a választásokon és a gyermekvédelmi népszavazáson. A brüsszeli bürokraták ezért a választások után azonnal rá is rontottak Magyarországra – mondta Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti delegációjának vezetője az Európai Parlament (EP) strasbourgi ülésén. Az uniós parlament szerda reggel az ukrán válság fejleményeit, az uniós állam- és kormányfők március végi csúcstalálkozójának eredményeit vitatta meg, többek között Ursula von der Leyen bizottsági elnök és Charles Michel, az Európai Tanács elnökének részvételével. Mint arra a fideszes politikus felszólalásában rámutatott, a magyarok bár elfogadni nem tudják, lassan már megszokták, hogy 

Brüsszel politikai és ideológiai okokból, évek óta szándékosan ártani próbál Magyarországnak.

„Ez volt a baloldal politikai stratégiája, a brüsszeli bürokraták pedig beleálltak a baloldal pártján a kampányba. Vasárnap a parlamenti választásokon a magyar polgárok döntöttek, ez a baloldali politika csúfosan megbukott. Soha nem volt még ekkora felhatalmazásunk, mint most. Történelmi többséget szereztünk a választásokon. Magyarországon a kereszténydemokrata politika, a konzervatív-polgári politika, és a hazafias politika győzött. 

A magyarok nem a Brüsszelnek tetsző véleményt fogalmazták meg a választásokon és a gyermekvédelmi népszavazáson

– húzta alá felszólalásában a delegációvezető, hozzátéve: a brüsszeli bürokraták ezért a választások után azonnal rá is rontottak Magyarországra, újabb eljárás megindítását jelentették be. „Újabb eljárás, miközben háború dúl a szomszédunkban és Európa egysége mindennél fontosabb” – mondta Deutsch Tamás, aki szerint 

a kedden bejelentett eljárásnak semmi köze a jogállamisághoz, az sokkal inkább politikai büntetés.

„Ki kell éheztetni pénzügyileg az olyan tagállamokat, mint Lengyelország és Magyarország, harsogta a baloldal. Brüsszel tegnap pedig bejelentette, hogy megindítják ezt a régóta követelt, kiéheztetési eljárást. Mert ennek az eljárásnak ez a pontos neve” – összegzett.

A politikus szerint a demokrácia alapvető szabályait viszont Brüsszelnek is el kell fogadnia, és nem a most vereséget szenvedett magyar baloldal igényeit kellene teljesítenie, nem a Magyarországgal szembeni politikai háborúskodást kellene szítania, hanem vissza kellene térnie a józan észhez és józan párbeszédhez. 

Az ukrajnai eseményekkel kapcsolatosan Deutsch Tamás leszögezte azt is, hogy a magyarok azt akarják, hogy azonnal érjen véget a vérontás. „Mi, magyarok minden erőnkkel segítjük a háború elől menekülőket. Egy emberként mozdultak meg a magyarok, hogy segítsenek. Az elmúlt hetekben majdnem hatszázezer menekültet fogadtunk be, és hatalmas segélyszállítmányokat juttattunk el Ukrajnába. Ez az igazság, még ha kicsinyes politikai trollkodás részeként sokan szándékosan kihagyják Magyarországot a menekülteket befogadó országok felsorolásából".

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Radar – 100 éves korában meghalt Henry Kissinger + videó

Radar – 100 éves korában meghalt Henry Kissinger + videó

Henry Kissinger neve a világpolitika iránt érdeklődők számára biztos ismerős. A nemzetközi közéletre nagy befolyást gyakorolt. 2022-ben, még 99 évesen is ezrek várták felszólalását egy konferencián. A politikai zseni 100 éves korában halt meg.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!