2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 03:00

Külföld

Megközelítette a 80 ezret a fertőzöttek száma Kínában

Dél-Koreában már több az új koronavírusos beteg, mint Kínában. Ott egy nap alatt 594 újabb betegről derült ki, hogy megfertőzte a vírus, míg a járvány kiinduló pontján, Kínában 427-ről. A dél-koreai fertőzöttek száma ezzel meghaladta a 2900-at, a halálos áldozatoké pedig tizenháromról tizenhatra nőtt. Ázsiában Kína és Dél-Korea után Iránból jelentették a legtöbb fertőzést, közel 400-at. A közel-keleti országban azonban sokan attól félnek, hogy a fertőzöttek valós száma ennél nagyságrendekkel nagyobb lehet, mivel nem mindenki fordul orvoshoz panaszaival.

  • Megközelítette a 80 ezret a fertőzöttek száma Kínában

Csütörtökön még javult a helyzet szerdához képest, akkor 318 új betegről érkezett jelentés, de pénteken már ismét nőtt az új megbetegedések száma Kínában. Aznap 427 új esetet regisztráltak. Ezzel a fertőzött esetek száma megközelítette a 80 ezret is Kínában.

A járvány epicentrumába Hupej tartományba folyamatosan érkezik az erősítés az ország többi régiójából. Már 42 ezer orvos és ápoló vesz részt a betegek ellátásában.

Minden egyes nap nagy a bizonytalanság. Sosem tudjuk hány fertőzött érkezik hozzánk egy nap és azt sem tudjuk, hogy hány kritikus állapotban lévő beteget hoznak be hozzánk egy nap. A mostani járvány nagyban különbözik a korábbi fertőzésekből. Ha a tünetek megjelennek, akkor már halálos is lehet a kór

- mondta egy orvos az egyik vuhani kórházban. 

Ázsia szerte most jobban aggódnak Dél-Korea miatt, ahol gyorsuló ütemben nő a fertőzöttek száma.

Szombat reggel 10 órakor 2931 fertőzött esetet regisztráltunk a COVID-19 vírussal kapcsolatban. 27 ember már gyógyultan hagyhatta el a kórházat, de 16-an meghaltak. Összesen 85 ezer tesztet végeztünk el eddig az országban

- közölte az egészségügyi miniszterhelyettes Szöulban.

Közben az is kiderült, hogy egy dél-koreai nő másodszor is megfertőződött a koronavírussal. A 73 éves nő február 22-én gyógyultan hagyta el a karantént, de most csütörtökön ismét jelentkeztek nála a betegség tünetei.

Észak-Koreában is biztonsági óvintézkedéseket vezettek be a járvány miatt. A boltokat és a közösségi intézményeket fertőtlenítik, és megszervezték a maszkok szétosztását is. A hivatalos adatok szerint nincs ugyan fertőzött személy az országban, de ezt az ionformációt nem lehet ellenőrizni.

Japánban időben sikerült gátat vetni a járvány terjedésének. Ott 234 fertőzöttről tudnak, akik nagy része a Jokohama kikötőjénél karantén alá vont Diamond Princess hajón fertőződött meg.

Minden utas leszállt, utána személyzetnek volt még két hét karantén, é utána mi most jöttünk el.

Suha Tamás zongoristaként dolgozott a luxushajón. Onnan szállították egy közeli kollégiumba, két hetes elkülönítésre, ahol példás ellátást biztosítottak számára.

Én abszolút tünetmentes vagyok és nem is kaptam el. mert mindenkiről csináltak tesztet is… Engem például kétszer is leteszteltek, meg a testvéremet is kétszer letesztelték, meg a hegedűsömet is kétszer letesztelték, és minden teszt megvan és negatívok vagyunk

- mondta Suha Tamás, zongorista, aki hozzátette: az a kollégája, akinek az esetében kimutatták a koronavírus fertőzést, tünetmentes, tehát semmi nem utal arra, hogy vírushordozó. A Diamond Princess hajó zongoristája azt is hozzátette, abban bízik, hogy március közepére már haza utazhat Magyaraországra.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!