2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Dél-Koreában a tányéron végezték volna, az USA-ban gazdára találnak

2017. január 10., kedd 12:37, frissítve: kedd 15:40

Az Egyesült Államokban találnak gazdára azok a kutyák, akiket dél-koreai vendéglőkben szolgáltak volna fel. Az ázsiai országban máig kedvelt csemegének számít a kutyahús.

A dél-koreai farmokon sok ezer kutyát tenyésztenek a húsukért. Az állatok kis ketrecekben növekednek, ami felháborítja a kutyabarátokat, Dél-Koreában ugyanúgy, mint az óceán túloldalán, az Egyesült Államokban.

„Az Egyesült államokban szó szerint sorban állnak az emberek a menhelyek előtt azért, hogy örökbe fogadják a kutyákat. Az állatok szomorú és megható története ugyanis nagyon megindította őket” – közölte egy amerikai állatvédő, aki azért utazott Dél-Koreába, hogy minél több négylábú Amerikába szállításáról gondoskodjon.

Most tíz állatot tudnak magukkal vinni, de a cél a farm mind a kétszáz kutyájának Amerikába szállítása. A tíz állat átreptetését az óceánon hat hónapos tárgyalás és orvosi vizsgálatok sora és több oltás is megelőzte.

Dél-Koreában tizenhétezer kutyafarmról tudnak. Kína egyes részein és Vietnamban is kedvelik a kutyahúst, de ott rendre a kóbor kutyák jutnak erre a sorsra, és nem ritka az sem, hogy ellopják a kis kedvenceket, aztán vendéglősöknek adják el. A helyzet azonban Ázsiában is lassan változik.

„Sok kutyafarm-tulajdonos azzal keres meg minket, hogy szeretne felhagyni az üzlettel. Remélem, a kormány csatlakozik hozzánk, hiszen együtt oly sok módon segíthetünk” – mondta egy dél-koreai állatvédő.

A kutyahúsfogyasztás visszaszorulását az életmódváltozás okozza. Egyre több a kutyatartó, ezzel pedig egyre kevésbé kevésbé divatosak a kutyahúst kínáló vendéglők. Koreai állatvédők azért kampányolnak, hogy a kormány 2018-ra, a Koreában rendezendő téli olimpiára időzítve tiltsa be a kutyahúsfogyasztást.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!