2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Dalai láma: Európa az európaiaké!

Hosszas interjút adott a Dalai láma, polgári nevén Tendzin Gyaco a brit közszolgálati adónak, a BBC-nek. A buddhista vallási vezető 1959, azaz Kína tibeti megszállása óta él Indiában, így pontosan átlátja az európai helyzetet. Elmondása szerint csak szigorú szabályok között és limitált számú bevándorlót szabadna az európai államoknak befogadnia.

  • Dalai láma: Európa az európaiaké!

Véleménye szerint a megoldás az, ha oktatásban részesíti azokat, akiket befogadnak és feltétlen vissza kell küldenie a migránsokat oda, ahonnan elindultak.

Nem szabad korlátlanul mindenkit befogadni. Elfogadhatatlan, hogy Európa muszlim legyen vagy olyan, mint Afrika

– reagált a Dalai láma arra a BBC-s kérdésre, mi van akkor, ha egy migráns annyira jól érzi magát abban az országban, mely letelepedési engedélyt ad neki, hogy ott is maradna.

Európa az európaiaké

– folytatta.

Nem ez az első alkalom, hogy a vallási élenjáró kikelt a bevándorlás ellen. Tavaly egy malmői beszédében azt mondta, hogy az illegális migránsokat idővel vissza kell küldeni oda, ahonnan indultak, hogy ott újra tudják építeni a saját országukat.

888.hu

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!