2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Sajtóklub 08:00

Külföld

Csökkentek a számok a környező országokban, de továbbra is érvényben a korlátozások

Csökkent az újonnan regisztrált fertőzöttek száma a környező országokban, azonban szinte mindenhol továbbra is érvényben vannak a korlátozások. Bukarestben közterületen kötelező a védőmaszk viselése és két hétre bezárnak az óvodák, iskolák, egyetemek. Ukrajnában telítődnek a kórházak kapacitásai. Ausztriában pedig csökkentik az összejövetelek számának felső határát. Az ukrán elnök pedig arról beszélt, hogy országa az elsők között kaphat a COVID elleni vakcinából.

  • Csökkentek a számok a környező országokban, de továbbra is érvényben a korlátozások

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök biztos abban, hogy Ukrajna mihamarabb beszerezheti a koronavírus elleni vakcinát, amint azt előállítják. Ezt az államfő kedden a parlamentben tartott évértékelő beszédében mondta, hozzátéve, hogy erről Ukrajna európai partnereivel már megállapodott. 

Eközben a hivatalos adatok alapján keddre 5469 új esettel 309 107-re nőtt az eddig igazolt fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig az eddigi legmagasabb számú 113 újabb halálos áldozattal 5786-ra emelkedett. Eddig 129 533-an gyógyultak meg, viszont már 173 788 beteget kezelnek koronavírus-fertőzéssel Ukrajnában.

Amint Viktor Ljasko országos tisztifőorvos, az egészségügyi miniszter helyettese az Ukrajinszka Pravda hírportálnak kifejtette, a kormányzat akkor tervez ideiglenes kórházakat felállítani nem egészségügyi létesítményekben, ha a napi új fertőzöttszám 11-13 ezerre nő az országban, vagy ha valamely városban, illetve régióban hirtelen megugrik a betegek száma.

Hozzátette, hogy egyelőre még van elég tartalékágy az egészségügyi rendszerben, 50 ezer férőhelyet tudnak potenciálisan biztosítani Covid-betegek számára, és ebből több mint 15 ezer ágy már központosított oxigénellátóval is fel van szerelve.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!