2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Cseh Katalin az Index körüli botrányt „vitte” Brüsszelbe

A momentumos Cseh Katalin is felszólalt az Európai Parlament mai plenárisán, ahol a képviselők a 2021–27 közötti büdzséről, illetve a 750 milliárd eurós mentőalapról mondtak véleményt.

  • Cseh Katalin az Index körüli botrányt „vitte” Brüsszelbe

A Magyar Nemzet is megírta, az EP jelentős része elégedetlen, mert a brüsszeli csomag híján van a konkrét és ütős jogállamisági mechanizmusnak.

Míg a Fidesz–KDNP EP-delegációjának elnöke, Szájer József az ülésen arról beszélt, hogy épp az uniós parlamentnek nincs fogalma a jogállamiságról, Cseh Katalin az Index körüli botrányt „vitte” Brüsszelbe.

Mint azt mondta, Orbán Viktor uniós csúcson aratott – Cseh szerint csak állítólagos – győzelme után mindössze órákkal menesztették az Index főszerkesztőjét. A Momentum politikusa ezzel arra utalt, hogy 

Dull Szabolcs kirúgása szerinte az újabb szög a hazai jogállamiság koporsójában.

Ezután arról is szólt: az EU-s pénzeket össze kell kötni az EU-s értékekkel, ezt pedig az Európai Tanács bizony elmulasztotta megtenni a csúcsértekezletén. Cseh a Facebook-oldalára feltöltött videóval is szemléltette, hogy „kiállt” az Indexért és a jogállamiságért Brüsszelben.

Nem Cseh Katalin az ellenzék első brüsszeli képviselője, aki nem fogadja el a jogállamisági mechanizmus hiányát.

Korábban a DK-s Dobrev Klára, Molnár Csaba, Ara-Kovács Attila, Rónai Sándor, illetve az MSZP-s Ujhelyi István tudatta: kizárólag akkor szavazza meg a hétéves költségvetést és az újjáépítési csomagot az Európai Parlamentben, ha abban a jogállamisági feltétel megkerülhetetlen marad. Ez brüsszeli nyelven gyakorlatilag azt jelentené, hogy hazánktól uniós forrásokat vonnak el.

A történelmi csomag végrehajtásához az uniós parlament zöld jelzése is kell.

Magyar Nemzet

KAPCSOLÓDÓ:

Szijjártó Péter helyretette a magyar sajtószabadságért aggódó újságírót

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!