2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Bayer show 13:00

Külföld

Cseh Katalin a Facebookon fenyegette meg a tálibokat

„Prioritásként kell a szemünk előtt lebegnie annak, hogy mindenki, aki el kívánja hagyni Afganisztánt, ezt biztonságban meg is tehesse. A nemzetközi közösségnek el kell érnie, hogy a repülőterek, a légtér és a szárazföldi határátkelőhelyek nyitva maradjanak. Ne feledjük, Afganisztán tragédiájának a legnagyobb vesztesei maguk az afgán állampolgárok, különösképpen az afgán nők” – írta Cseh Katalin a közösségi oldalán hétfőn.

  • Cseh Katalin a Facebookon fenyegette meg a tálibokat

A Momentum európai parlamenti képviselője szerint „belegondolni is borzalmas, hogy a saría bevezetésére készülő tálibok uralma alatt az eddig is szörnyen nehéz körülmények között élő afgán nőknek nem marad esélyük teljes jogú állampolgárként élni a saját hazájukban”. Mint írta, a hamarosan ülésező Európai Parlament is tárgyalni fogja az afgán helyzetet. 

Ezután megfenyegette a tálibokat, hogy az uniós parlament külügyi bizottságának tagjaként nem fogja hagyni, hogy az emberi jogi atrocitások elkövetői elkerüljék a felelősségre vonást. 

Cseh Katalin posztjában annak a Washingtonnal szemben némileg kritikus véleményének is hangot adott, hogy az amerikai csapatok kivonulása után a legrosszabb forgatókönyv valósult meg az országban.

Az uniós intézményekből lényegében csak az utóbbi órákban kezdtek el szállingózni a Csehéhez hasonló politikai nyilatkozatok, miután a tálibok a hétvégén már Kabult is bevették. Josep Borrell, az unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője szintén hétfőn jelezte, hogy a tagállamok külügyminiszterei kedd délután rendkívüli videókonferencián tárgyalják az afgán helyzetet. Charles Michel, az Európai Tanács vezetője is csak vasárnap este szólalt meg az ügyben: mint azt a Twitteren írta, folyamatosan egyeztet Josep Borrell-lel a fejleményekről, az Afganisztánban lévő uniós állampolgárok, alkalmazottak és családtagjaik biztonsága pedig rövid távon egyértelmű prioritást jelent. 

Magyar Nemzet

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Tragédia történt Ágasegyháza közelében + videó

Tragédia történt Ágasegyháza közelében + videó

Halálos baleset történt szombaton az 5301-es úton Ágasegyháza közelében - közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság az MTI érdeklődésére. A baon.hu úgy tudja, egy fiatal sofőr volt az áldozat.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!