2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Csalás miatt perelnek az amerikai demokraták

Hír TV

2018. április 21., szombat 17:10, frissítve: szombat 17:49

A demokraták perlik Donald Trump elnökválasztási kampánycsapatát, a Wikileakset és Oroszországot is. A párt szerint ennek a 3 csoportnak az adatlopásai és szivárogtatásai vezettek oda, hogy a demokraták elvesztették a 2016-os választást. Trump orosz kapcsolatairól a tavaly kirúgott FBI Igazgató is ír az új könyvében.

Aprócska tüntetés a volt FBI főnök egyik könyvbemutatóján. James Comey könyve csütörtök éjfélkor jelent meg. A könyvhöz kapcsolódó feljegyzéseket, beszélgetések leiratát Comey elküldte a kongresszusnak, ahol tavaly már meghallgatták az ügyben. A kongresszus pénteken publikálta a részben kitakart iratokat.

– Komolyan aggódtam amiatt, hogy az elnök nem mondott igazat a találkozásaink mibenlétéről, ezért éreztem fontosnak, hogy dokumentáljam azokat - mondta Comey a feljegyzésekről.

A volt FBI elnököt tavaly májusban rúgta ki Donald Trump, miután az FBI vizsgálatot indított a Trump-kampánycsapat orosz kapcsolatai miatt. Comey szerint Trump elismerte, hogy ez az orosz nyomozás volt az indok, az elnök viszont azóta is tagad. Comey feljegyzései alapján az se igaz, hogy Donald Trump soha nem találkozott Vlagyimir Putyinnal. Az FBI igazgató szerint maga az elnök mondta neki, hogy egy 2013-as orosz szépségversenyen Putyin azzal dicsekedett, hogy az orosz prostituáltak a legszebbek a világon.

– Donald Trump egy olyan ember, aki mindig is szeretett azzal dicsekedni, hogy különböző híres emberekkel mikor, miről beszélt. Mielőtt elnökké választották, ez adott neki hatalmat, hogy egy szintre helyezhette magát az ilyen hírességekkel. De azt megállapítani, hogy tényleg találkozott-e korábban Putyinnal, lehetetlenség - mondja Reid Wilson elemző.

A Comey-feljegyzések másik érdekessége, hogy Trump állítólag az oknyomozó újságírókat és a sajtónak szivárogtatókat is bebörtönözné. Egy két nap a sitten, szereznének pár új barátot, aztán megnyílnának – mondta Trump, Comey szerint arra, hogy mit kéne tenni a titkos forrásból dolgozó újságírókkal.

A könyv bemutatójának másnapján a Demokrata párt pert indított egy New York-i bíróságon Donald Trump kampánycsapata, a Wikileaks és Oroszország ellen. A beadványuk szerint ennek a 3 szereplőnek a csalás-sorozata vezetett oda, hogy a demokraták elvesztették a választásokat 2016-ban.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!