2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Bayer show 13:00

Külföld

Csaknem hét és fél milliárd euró gyűlt össze adományokból a vírus elleni harcra

Csaknem 7 és fél milliárd euró, vagyis mintegy 2600 ezer milliárd forintnak megfelelő összeg gyűlt össze adományokból a koronavírus-járvány elleni küzdelemre. A pénz nagy részét oltóanyag és egyéb gyógyszerek kifejlesztésére, valamint tesztelésre fordítják. Magyarország 750 ezer eurót, azaz 265 millió forintot ajánlott fel a betegség elleni harchoz.

  • Csaknem hét és fél milliárd euró gyűlt össze adományokból a vírus elleni harcra

Hétfőn tartott nemzetközi donorkonferenciát az Egészségügyi Világszervezet. A WHO tisztviselői, állam-és kormányfők, más politikusok, valamint közéleti személyek, illetve ismert emberek online tanácskoztak a koronavírusról, a járvány elleni harcról és a védekezésről.

Az egyeztetések végén az Európai Bizottság elnöke tájékoztatott a legfontosabbakról. Ursula Von der Leyen bejelentette, hogy 7,4 milliárd euró, vagyis mintegy 2600 ezer milliárd forintnak megfelelő összeg gyűlt össze adományokból a járvány elleni küzdelemre.

"Megcsináltuk. A mostani egy meghatározó pillanat a globális közösség, azaz mindannyiunk életében. Örömmel jelenthetem be, hogy 7,4 milliárd euró jött össze. Közös kötelezettségünk, hogy minden vírus elleni oltást, diagnosztikai eszközt és gyógyszert mindenki számára megfizethető áron elérhetővé tegyünk"

- hangsúlyozta az uniós testület első embere.

Von der Leyen hozzátette, az összetartozás jegyében tett felajánlásoknak köszönhetően azonnali hatállyal meg lehet kezdeni a járvány elleni együttműködést. Szavai szerint az adományokat május végéig veszi nyilvántartásba Brüsszel, a támogatások pedig közvetlenül a kedvezményezettekhez kerülnek.

Az elnökasszony arra is emlékeztetett, hogy folytatni kell a közös erőfeszítést, és készen kell állni arra, hogy további hozzájárulásra is szükség lesz.

A német politikus kiemelte azt is, hogy az adományozás lehetősége nem zárult le, és a kormányokat követően a civil társadalomnak, továbbá magánszemélyeknek is lehetőségük van adakozni.

A visegrádi államok - köztük Magyarország - összesen 3 millió euróval, vagyis mintegy 1 milliárd forinttal járultak hozzá a kezdeményezés sikeréhez. Hazánk 750 ezer eurót, azaz 265 millió forintot ajánlott fel a vírus elleni küzdelemhez.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Megvan Csire Zsuzsi temetésének időpontja

Megvan Csire Zsuzsi temetésének időpontja

A múlt hétfőn elhunyt Csire Zsuzsi, a szívbeteg debreceni lány. A tragédiát követően, pénteken az édesanyja a közösségi oldalán tette közzé, hogy mikor lesz a fiatal lány végső búcsúztatása - írja a haon.hu.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!