2023. 12. 07. Csütörtök Ambrus napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Ciprusi miniszter: az elutasított menedékkérők hazatelepítése kulcsfontosságú

Az elutasított menedékkérők hazatelepítése kulcsfontosságú a túlzsúfoltság és az erőszak csökkentése szempontjából a ciprusi befogadóközpontokban - jelentette ki szerdán Nikosz Núrisz ciprusi belügyminiszter a CyBC állami rádió műsorában.

  • Ciprusi miniszter: az elutasított menedékkérők hazatelepítése kulcsfontosságú

Núrisz elmondta, hogy a főváros, Nicosia határában található Purnara menekülttáborban 35-en könnyebb sérüléseket szereztek fiatal migránsok két rivális csoportjának összeszólalkozása nyomán.

A belügyminiszter szerint a nigériai és kongói fiatalok "egy teljesen jelentéktelen okból" estek egymásnak a létesítmény kosárlabdapályáján. Mint mondta, a készenléti rendőrségnek kellett közbeavatkoznia.

Előzőleg, kedden este pedig egy fiatal késsel fenyegetett meg egy rendőrt.

A nicosiai hatóságok szerint a szigetre nagy számban érkező migránsok a végsőkig feszítik Ciprus lehetőségeit, a kitoloncolásokat pedig akadályozza az, hogy az Európai Uniónak nincsenek erre vonatkozó egyértelmű szabályai. Tavaly 13 235 menedékkérelmet nyújtottak be a szigeten, ezek legtöbbjét elutasították.

Núrisz elmondta azt is, hogy a menedékkérők 85 százaléka Törökországon és Észak-Cipruson keresztül érkezett az európai uniós tagállamba. A miniszter szerint az Európai Unió egyet ért azzal, hogy Nicosiának intézkednie kell a Ciprus északi és déli részét elválasztó ütközőövezeten keresztül érkező migránsok feltartóztatása érdekében. Az elkövetkező hetekben az EU három magas rangú tisztségviselője, köztük Margarítisz Szkínász, az európai életmód előmozdításáért felelős uniós biztos is Ciprusra utazik, hogy szemrevételezze az ütközőövezet mentén kialakult állapotokat.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Több embert agyonlőtt egy fegyveres Las Vegasban

Több embert agyonlőtt egy fegyveres Las Vegasban

Legkevesebb három halálos áldozata és egy válságos állapotú sérültje van a lövöldözésnek, ami Las Vegas egyetemén történt szerdán, az eset negyedik halottja a támadó, akit holtan találtak – közölte a nagyváros rendőrsége.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!