2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Szélesvásznú történelem - A Pál utcai fiúk 17:30

Külföld

Cenzúrázzák a közösségi oldalak Biden fiának az ukrajnai korrupciós ügyeiről szóló híreket, drogos szexvideó is előkerült róla

A New York Post nyilvánosságra hozta Joe Biden fiának, Hunter Bidennek egyes e-mailjeit az ukrán Burisma energetikai céggel folytatott levelezéseiről, amelyek alapján kijelenthető, hogy Joe Biden hazudott arról, hogy nem tudott fia korrupciógyanús ügyeiről. A levelek megerősítik azt a korábbi információt, hogy Biden alelnökként nyomást gyakorolt az ukrán kormányzati tisztségviselőkre annak érdekében, hogy rúgják ki a Burisma korrupciós ügyeiben a fia érintettségét (is) vizsgáló főügyészt. Hunter egyébként úgy került be az ukrán cég igazgatótanácsába, hogy sem ilyen jellegű végzettséggel, sem tapasztalatokkal nem rendelkezett az energetikában. Biden kampánystábja tagad, a Twitter és a Facebook pedig betiltotta a demokraták számára rendkívül kínos levelek és az ezzel kapcsolatos cikkek közlését, ami a diktatúrákban alkalmazott nyílt cenzúrára emlékeztet. Közben egy szexvideó híre is nyilvánosságra került Hunter Bidenről, amin az elnökjelölt fia egy azonosítatlan nővel szexel és közben cracket szív.

  • Cenzúrázzák a közösségi oldalak Biden fiának az ukrajnai korrupciós ügyeiről szóló híreket, drogos szexvideó is előkerült róla

 

A New York Post által szerdán közölt e-mailekből az derül ki, hogy Hunter Biden már egy évvel azelőtt bemutatta apját - aki akkor a demokrata Barack Obama adminisztrációjának alelnöke volt - a Burisma ukrán energetikai cég legfőbb vezetőinek, hogy Joe Biden pozíciójával visszaélve nyomást gyakorolt volna ukrán kormányzati tisztségviselőkre annak érdekében, hogy

rúgják ki a Burisma korrupciógyanús ügyeit vizsgáló főügyészt, mivel a korrupcióban érintett lehetett Hunter is, akinek az ebben játszott szerepét külön vizsgálták.

Hunter Biden 2014-től volt a Burisma igazgatótanácsának tagja, busás - havi 50 ezer dolláros - javadalmazásért, holott nem volt semmilyen cégvezetési tapasztalata, illetve nem rendelkezik diplomával az energetika területéről. (Hunter jogi tanulmányokat folytatott - szerk.)

Az még nem világos, hogy Ukrajnában végzett-e tényleges munkát, vagy csak a fizetését vette fel.

Hunter gyanús kapcsolata a Burismával, és más, rendkívül jövedelmező kínai és oroszországi oligarchákkal folytatott üzletei már korábban ismertek voltak, az azonban nem, hogy

az apját ő hozta össze az ukrán energetikai vállalat vezetőivel.

Egy 2015 májusában keltezett elektronikus levélből kiderült, hogy Vadim Pozsarszkij, a Burisma igazgatótanácsának egyik tanácsadója megköszönte Hunter Bidennek, hogy bemutatta őt az apjának.

Egy esztendővel korábban ugyanez

az ukrán tanácsadó levélben felvetette Hunter Bidennek, hogy „miként tudná latba vetni a befolyását az ukrán vállalat érdekében".

A nyilvánosságra került levelezés kapcsán a The Wall Street Journal a szerda esti kiadásában közölte: nem igazak Joe Biden korábbi állításai, miszerint soha nem beszélt a fiával annak üzleti ügyeiről.

Nem is kérdéses, hogy szaftos ügy ez, és a New York Post, valamint Trump ügyvédje, Rudy Giuliani szerint még szaftosabb lesz

- írta a The Wall Street Journal, idézve Giuliani szerdai Twitter-bejegyzését is.

 

Joe Biden kampánystábja persze tagadni próbálja a tényeket, szerintük a demokraták elnökjelöltjének nem voltak közvetlen kapcsolatai a Burismával, ami a nyilvánosságra került levelek tükrében nonszensz.

 

Andrew Bates, a Biden-kampány szóvivője ezzel kapcsolatosan azt mondta: nem kívánnak reagálni a levelekben foglalt tartalomra, mert a New York Post nem kérdezte meg erről az ő véleményüket.

2018 januárjában egyébként készült egy felvétel a Külügyi Tanács egyik rendezvényén, ahol Joe Biden nevetgélve mesélte el a közönségnek, hogyan zsarolta meg - az Egyesült Államok alelnökeként - az ukrán vezetést: követelte a Burisma korrupciós ügyeiben vizsgálódó főügyész eltávolítását, Kijev tudomására hozva, hogy ellenkező esetben az amerikai kormányzat nem adja meg az ukrán kormányzat által kért egymilliárd dolláros hitelt. Ez a felvétel pedig cáfolja Biden kampánystábjának a mostani „érvrendszerét", illetve alátámasztja a nyilvánosságra került mailek tartalmát.

A VIDEÓ ITT LÁTHATÓ!

Drogos szexvideó is előkerült Hunter Bidenről

A New York Post arról is informált,

hogy birtokukba került egy 12 perces szexvideó, amelyen az látható, hogy Hunter egy ismeretlen nővel szexel, közben pedig cracket szív.

 

A lap szerint szexképek is vannak a birtokukban, de ezekről részleteket még nem osztottak meg.

A közösségi oldalak diktatúrákra emlékeztető módon cenzúrázzák a Biden-klán korrupciógyanús ügyeit

Először a Twitter, majd pedig a Facebook is elutasította Hunter Biden leveleinek közlését, a Twitteren nemcsak magukat a leveleket, de még az erről szóló cikkeket sem lehet megosztani, vagy retweetelni. A nyílt cenzúrára emlékeztető, a választások befolyásolására irányuló döntés azonban az óriáscég vezetőségén belül is vitát okozott, szerda este Jack Dorsey, a Twitter elnök-vezérigazgatója közleményt adott ki, amelyben

elhibázott döntésnek minősítette a saját cége által gyakorolt cenzúrát.

 

A NY Post gazdasági rovata vezetőjének, Noah Manskar-nak a Twitter-fiókját zárolták, arra hivatkozva, hogy a Biden-ügy levelezései feltört (meghackelt) adatbázisokból származnak (noha erre semmilyen bizonyíték nincs), ez pedig sérti a közösségi oldal alapelveit.

 A lap egy felelős szerkesztője, Sohrab Ahmari szerint

a Twitter információs hadviselést folytat ellenük, amit <<digitális polgárháborúként>> jellemzett, mivel a közösségi oldal akadályozza, hogy eljuttassák az olvasóikhoz a Biden korrupciójáról szóló cikkeiket.

 

 

A Fox News a cenzúra miatt megkereste a Twittert, az óriáscég azt írta válaszában, hogy feltört adatbázisokból származó információkat náluk nem lehet közzétenni.

Josh Hawley, Missouri állam republikánus szenátora a Facebooknak írt levelet, amelyben számon kérte a cenzúrát és a választásokba való beavatkozást. Választ még nem kapott rá.

Ken Buck, Colorado állam republikánus képviselője levélben fordult az Igazságügyi Minisztériumhoz, hogy

vizsgálják ki a Twitter és a Facebook által gyakorolt cenzúrát, illetve próbáljanak meg a jövőben fellépni az ilyen jellegű, diktatúrákra emlékeztető véleményterror ellen.

 

Reagált Trump a korrupciógyanús ügyre és a közösségi média nyílt cenzúrájára

Az Iowában kampányoló Donald Trump elnök a nagygyűlésen reagált a nyilvánosságra került legújabb információkra:Egyértelműen láthatjuk, hogy Joe Biden korrupt politikus, akinek nem is lenne szabad megengedni, hogy induljon az elnökválasztáson.

 

 

Egy másik tweetjében Trump gratulált a NY Post bátor újságíróinak, amiért leleplezték Biden legújabb korrupciós ügyét. Véleménye alapján

„Biden mindig is korrupt politikus volt".

 

 

Egy következő bejegyzésében az amerikai elnök

elítélte a Twitter és a Facebook cenzúráját, „szörnyűnek" minősítve azt, majd újra felhívta a figyelmet Joe és Hunter Biden korrupciós ügyeire.

 

 

Szerda este a Fehér Ház szóvivője, Kayleigh McEnany közölte:

a Facebook és a Twitter is cenzúrázta, nem engedte közzétenni a Joe Bidenre nézve terhelő dokumentumok megosztását.

McEnany közzétette a Twitter-fiókján megjelent feliratot. „Az ön fiókját zárolták" - jelezte a közösségi médium. Később arról tweetelt, hogy

el kell utasítani a cenzúrát, Amerikában nem lehet ilyet tenni, sem a Twitternek, sem a Facebooknak.

Biden fiának amatörizmusa miatt kerültek nyilvánosságra a mailjei és a drogos szexvideója

Közben kiderült: a New York Posthoz úgy jutottak el az e-mailek, hogy Hunter Biden még 2019 áprilisában elvitte a három laptopját javításra egy Delaware államban található szervizbe, de soha nem ment értük.

A NY Postnak és a Fox Newsnak is nyilatkozott a laptopszerviz tulajdonosa, John Paul Mac Isaac.

A VIDEÓ ITT LÁTHATÓ!

A tulajdonos azt mondta, hogy jelen volt a szervizében, amikor tavaly áprilisban egy Hunter Bidenre külsőleg nagyon emlékeztető férfi bement oda, és otthagyott három darab elromlott laptopot. Szerinte a férfi Hunter Biden kellett, hogy legyen, mivel úgy nézett ki, mint ő, de a személyét illetően ezt nem tudja 100 százalékra biztosan megerősíteni.

A három laptop közül csak egyet sikerült megjavítani – egy MacBook Pro típusút – amelynek a merevlemezét lemásolta az adatok megmentése érdekében. Hunter azonban a 90 napos határidő letelte után sem ment a laptopért, így fizetni sem tudott érte, John Paul Mac Isaac pedig próbálta felvenni vele a kapcsolatot, de nem járt sikerrel. Ezért 2019 júniusában vagy júliusában – erre már nem emlékszik pontosan – megnézte, hogy mi van a merevlemezen. Ekkor talált rá az ukrán levelezésre, rengeteg fotóra, amelyek a Biden családról készültek, illetve a szexvideóra, amin Hunter cracket szív. A történekről tavaly szeptemberben értesítette az FBI-t, akiknek átadta a merevlemezt. A New York Posthoz vélhetően az FBI-on keresztül szivárogtak ki az információk, de ebben az újságírók segítségére lehetett John Paul Mac Isaac is.

Szinte biztosan kijelenthető, hogy további mailek és fényképek fognak a sajtóban megjelenni a Biden-klánról, talán az orosz és kínai oligarchákkal folytatott üzleti tevékenységükről is, amely főképp azért lehet érdekes, mert a demokraták már negyedik éve Trumpot vádolják – hamisan – azzal, hogy az oroszokkal ápol homályos kapcsolatokat. Nemrég kiderült, hogy ennek a vádnak, és a rá épülő, lejárató kampánynak a hátterében Hillary Clinton áll, Obama pedig tudott erről.

Az eddig nyilvánosságra került adatok nagyon negatív hatással lehetnek Biden kampányára, nem véletlenül próbálják a közösségi oldalak cenzúrázni ezek tartalmát, hiszen a Twitter és a Facebook tulajdonosi köre szorosan össze van fonódva a demokraták oligarcháival, tehát Biden bukása az ő bukásuk is lenne, ráadásképpen fény derülne a különböző korrupciógyanús ügyeikre, amelyeknek a szálai Kínába, Ukrajnába és Oroszországba vezethetnek.

A Videán elindult a Müncheni Biztonságpolitikai Konferencián John McCain-díjat nyert Mártonffy Balázsnak, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem adjunktusának sorozata az amerikai elnökválasztásról. A kutató az Egyesült Államok fővárosának rangos egyeteme, a washingtoni American University nemzetközi közszolgálati karán szerzett PhD-fokozatot 2019-ben. Íme, a második videó:

 

A VIDEÓ ITT LÁTHATÓ!

Origo.hu

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Felcsúton is kikapott a Paks

Felcsúton is kikapott a Paks

A negyedik és a dobogóért küzdő Puskás Akadémia 5-0-ra legyőzte a második helyen álló vendég Paksot a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának első szombati mérkőzésén.
Csalók miatt adott ki figyelmeztetést a Telekom

Csalók miatt adott ki figyelmeztetést a Telekom

A napokban ismét kaphattak a magyar ügyfelek gyanús, látszólag a Telekom nevében írt e-mailt, amiben fiókjuk frissítésére kérik a felhasználókat. A szolgáltató szerint ezeknek a leveleknek semmiképpen sem szabad bedőlni.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ekkora árra senki sem számított + videó

Ekkora árra senki sem számított + videó

Halálos áldozatai is vannak a heves esőzéseknek világszerte. Irán, több arab állam és Oroszország is komoly áradásokkal küzd. Ezrek voltak kénytelenek elhagyni lakóhelyüket.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!