2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

„Cédák gyermekei” – Kiakadt az elnök az EP-képviselőkre

2017. március 24., péntek 16:04, frissítve: péntek 16:04

Nyomdafestéket nem tűrő szavakkal illette a Fülöp-szigeteki elnök az uniós parlamenti képviselőket, akik bírálták a drogpolitikáját. Rodrigo Duterte hülyeségnek nevezte, hogy drogrehabilitációs központokat építsen.

Cédák gyermekeinek nevezte az Európai Uniót a Fülöp-szigeteki elnök. Rodrigo Duterte azután kelt ki magából, hogy az Európai Parlament határozatában visszafogottságra és a kábítószer-fogyasztás elleni véres harc újragondolására szólította fel, illetve azt javasolták, hogy rehabilitációs központokat létesítsen a kábítószer-fogyasztók számára.

„Az Európai Unió közölte velünk, hogy egészségalapú megoldást kínál. Ezek a céda szülte emberek klinikákat akarnak építeni nekünk, és ahelyett, hogy őrizetbe vennék és börtönbe dugnák a drogosokat, beoltanák őket, és speedet adnának nekik” – fogalmazott Rodrigo Duterte.

Az európai parlamenti képviselők a múlt héten ítélték el a Fülöp-szigeteki „törvénytelen gyilkosságokat”, és azt hangsúlyozták, hogy nem a drogfogyasztókat, hanem a kábítószer-kereskedelem forrásait kellene célba venni. „Ez a háború folytatódik, amíg az utolsó drogbárót nem öljük meg, és a terjesztők nem tűnnek el az utcákról” – szögezte le Duterte.

A Fülöp-szigeteken több mint hétezer embert gyilkoltak meg azután, hogy Rodrigo Duterte tavaly június 30-án átvette az ország irányítását. Az új elnök már a kampányában azt ígérte, hogy kíméletlen harcot hirdet a bűnözés és a kábítószer-fogyasztás ellen, valamint azt állította, hogy polgármesterként saját kezűleg végzett néhány bűnözővel.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!