2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Cameron: Stabilizálni kell a menekültek országait

2015. augusztus 15., szombat 11:35, frissítve: szombat 11:46

David Cameron úgy fogalmazott, kormánya mindent megtesz, hogy megállítsa azokat, akik be akarnak törni Nagy-Britanniába. Közben a görögországi Kosz szigetéről csaknem kétezer szíriai menekült indult útnak Nyugat-Európába. Németországban pedig a menekültek elleni támadások megakadályozására tett ígéretet a belügyminiszter.

Mintegy kétezer szíriai menekült szállt fel egy Athénba tartó kompra Kosz szigetén. Őket már regisztrálták, így szabadon utazhatnak tovább. A legtöbben Nyugat-Európába tartanak. Idén már majdnem 250 ezren lépték át illegálisan Európa határát.

Az államcsőd szélén egyensúlyozó Görögországnak nagy kihívást jelent a menekültáradat. Sokuknak gyakran nem jut víz és élelmiszer.

Németország a legtöbb illegális bevándorló célállomása. A háború elől menekülő szíriaiakat befogadják, de több mint 90 ezer balkáni menedékkérőt visszatoloncolna a német kormány. Berlin azt ígéri, mindent megtesz a bevándorlók elleni támadások megakadályozására. Idén már 150 központot rongáltak meg vagy gyújtottak fel szélsőségesek. „Tisztában vagyunk vele, hogy egyre több támadás éri a menekültek szálláshelyeit. Ez érthetetlen, elfogadhatatlan és nem méltó az országunkhoz. A jogállam minden erejével küzdeni fogunk ez ellen” – mondta a német belügyminiszter.


A német hatóságok idén mintegy 450 ezer afrikai és közel-keleti migráns érkezésére számítanak, vagyis több mint dupla annyira, mint tavaly.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!