2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Buszbaleset Franciaországban: négy halott

Hír TV

2017. december 15., péntek 08:22, frissítve: péntek 10:34

Iskolásokat szállító busz ütközött vonattal Franciaország déli részén, a balesetben négyen meghaltak, húszan megsérültek. Az ütközés ereje miatt a busz kettészakadt, többen kirepültek a roncsból. A francia kormányfő szerint megvizsgálják a vasúti átjárókra vonatkozó szabályok szigorítását, hogy ne fordulhasson elő hasonló szerencsétlenség.

Percekkel korábban vette fel a diákokat a busz, amely Franciaország déli részén, a spanyol határ közelében ütközött össze egy vonattal. 13–17 éves középiskolások utaztak rajta. A busz kettészakadt az ütközés erejétől, a vonat 80 kilométeres sebességgel vágta szét.

Még meg kell állapítanunk, hogy mi vezetett a szörnyű balesethez. A vizsgálat megkezdődött, de egyelőre az áldozatok azonosítása és a hozzátartozók értesítése tart. Nehéz és szomorú folyamat – mondta a helyszínen a miniszterelnök, Edouard Philippe.

A látási viszonyok jók voltak, de a francia sajtónak nyilatkozó szemtanúk ellentmondtak egymásnak abban, hogy a sorompó le volt-e eresztve, illetve hogy a lámpa piros volt-e a busznak. A rendőrök most a sofőröket hallgatják ki, akik könnyebb sérülésekkel megúszták a balesetet. A vonaton 25-en utaztak, köztük csak könnyű sérültek voltak.

Négy gyerek meghalt, többen megsérültek és életveszélyes állapotban vannak. Az ilyen szörnyű baleseteket nem lehet megszokni. A baleset-megelőzés sokszor csak a szlogenek szintjére süllyed, pedig mindenkinek kötelessége lenne jobban figyelni. Elfogadhatatlan, hogy gyerekek haljanak meg egy ilyen balesetben – mondta az előző francia elnök, Francois Hollande.

Franciaországban utoljára négy éve volt hasonló baleset, akkor hat ember halt meg, de a sajtó egy 1988-as balesetet is felidéz, amikor 56 halottja volt egy lyoni tragédiának.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!