2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Büntetnék a bevándorlók illegális foglalkoztatását

2015. május 21., csütörtök 17:01, frissítve: szombat 16:11

Bűncselekménnyé nyilvánítja a brit kormány az olyan bevándorlók munkavállalását és foglalkoztatását, akiknek nincs tartózkodási jogcímük Nagy-Britanniában. A törvénytervezet alapján a jogcím nélküli bevándorlók illegális munkavégzéséért folyósított bér bűncselekményből származó jövedelemnek minősül majd, és így a brit hatóságok lefoglalhatják e jövedelmeket. A brit kormány bűncselekménnyé nyilvánítaná, ha a brit vállalatok csak külföldön toboroznak munkaerőt.

David Cameron brit miniszterelnök új kormánya egyik legfontosabb feladatának tartja a bevándorlás korlátozását, különös tekintettel az illegális munkavállalásra. Cameron bűncselekménnyé nyilvánítaná, ha egy bevándorló tartózkodási engedély nélkül dolgozik.

A kormányfő a legális bevándorlást is korlátozná, mert szerinte sokan nem dolgozni, hanem a brit szociális ellátórendszert kihasználni mennek Nagy-Britanniába. Tervei között szerepel a hat hónapig állástalan bevándorlók deportálása is.

„Nem vagyok egyedül azzal a véleményemmel sem itthon, sem Európában, hogy a szociális ellátórendszerek és a személyek szabad áramlására vonatkozó szabályok ösztönzik a népvándorlást” – hangsúlyozta a brit kormányfő.

A londoni vezetés mellett a magyar kormány is a bevándorlás visszaszorítása mellett érvel, pedig Magyarország Nagy-Britanniával szemben nem célország. Mindkét ország ellenzi az Európai Bizottságnak azt a tervét is, miszerint kvóták alapján osztanák el a tagállamok között az Európai Unióba érkező menekülteket.

„A kormány megállapította, hogy a magyar célkitűzés, a magyar javaslat az az, hogy a menekültügy, illetve a bevándorlásügy kérdése legyen nemzeti hatáskör. Tehát a bevándorlással kapcsolatos döntéseket a magyar parlamentben hozzák meg” – mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Az Európai Unió elsősorban a földközi-tengeri menekültválságot kezelné a kvótarendszer bevezetésével. Tavaly több mint 200 ezren érkeztek Európa déli partjaihoz, és mintegy 3 ezren fulladtak a tengerbe.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!