2020. július 4.,
szombat, Ulrik napja

Brüsszelben támadja a kormányt a Momentum

Hír TV

2020. május 17., vasárnap 15:09

A legsötétebb időkben is volt joga a vádlottnak megvédenie magát - közölte az igazságügyi miniszter arra reagálva, hogy nem engedték pénteken felszólalni a Magyarországot bíráló vitában. A Momentum európai parlamenti képviselője szerint a bizottság helyesen járt el és bízik benne, hogy lesz még lehetőség újabb 7-es cikkely szerinti eljárást kezdeményezni a magyar kormány ellen.

Az ATV-ben sajnálkozott a Momentum európai parlamenti képviselője, hogy Brüsszel nem indított újabb 7-es cikkely szerinti eljárást Magyarország ellen. Donáth Anna szerint az is rendben van, hogy Brüsszelben nem engedték, hogy Varga Judit igazságügyi miniszter felszólalhasson a magyar kormány képviseltében.

A legrosszabb történelmi időket idézi az az eljárás, hogy azt sem engedik a vádlottnak, hogy felszólaljon - közölte az igazságügyi miniszter. Varga Judit hangsúlyozta, hogy 10 évig dolgozott az európai parlamentben és számtalan olyan eset volt korábban, amikor eltértek a bevett szokásoktól és engedték az európai unió kormányainak tisztségviselőit, hogy képviseljék országaikat vitákban.

A Momentum ismét bebizonyította, hogy a Soros-kórus magyar hangjaként működnek Brüsszelben - közölte a Fidesz kommunikációs igazgatója. Hollik István kiemelte: a magyar baloldali politikusok annak ellenére támadják Magyarországot, hogy az európai bizottság alelnöke is elismerte, hogy magyar jogszabályok nem állnak szemben az európai jogi normákkal.

Nem változtatva az álláspontjukon újra magyarként megtámadják Magyarországot. Én azt gondolom, hogy nem ez a helyes álláspont és végre a Momentumnak nem a Soros-kórusban kéne énekelnie, hanem Magyarország pártját kéne fogni és a magyarok oldalára állni.

Hollik István emlékeztetett, hogy a Momentum korábban Erdélyben és a Felvidéken is a külhoni magyarok ellen kampányolt.

Hír TV