2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Brüsszel szerint nincs migráció, az ENSZ mélyülő válságról ír

Katonákkal erősítették meg a határvédelmet az Egyesült Államok és Mexikó is a dél határszakaszukon. A cél, hogy gátat szabjanak az illegális bevándorlásnak. Míg a brüsszeli bürokrácia az Európai Unió esetében tagadja a migráció létét, és csökkenő tendenciáról beszél, addig az ENSZ mélyülő válságról ad ki adatokat.

  • Brüsszel szerint nincs migráció, az ENSZ mélyülő válságról ír

Torlódnak az autók El Pasoban a határon. A Mexikóból érkezőket egyenként ellenőrzik az amerikai hatóságok. Az egyenruhások elsősorban illegális bevándorlókat keresnek a járművekben, illetve embercsempészek után kutatnak. Az amerikai elnök tavaly év végén hirdetett harcot a migráció ellen. Azóta hétről hétre szigorúbb intézkedéseket hoz a menekültválság feltartóztatására.

"Donald Trump második ciklusára készül, újra elnök akar lenni. Döntései kampányának részei, azzal akar támogatottságot szerezni, hogy lezárja a határokat, és nem engedi belépni az országba azokat, akik Mexikóból érkeznek. Ez azonban nem korrekt. Sokan törvényesen érkeznek az államokba. Mi, ingázók isszuk ennek meg a levét" - monda egy férfi.

Donald Trump június elején gazdasági nyomást gyakorolt Mexikóra, ezzel sikerült elérnie, hogy déli szomszédja is fellépjen az illegális bevándorlással szemben.

"Meg van kötve a kezünk. Sajnos Mexikónak eleget kell tenni Washington kérésének. Országunk túl gyenge egyedül ahhoz, hogy nemet mondjon Amerika akaratának. Erősebb ország, mint a miénk. Nem tudunk versenyezni vele" - közölte egy mexikói nyugdíjas.

A közép-amerikai ország elnöke vállalta, hogy 6 ezer katonát vezényel a Guatemalával szomszédos határszakaszra. Így próbál Mexikó gátat szabni a déli irányból érkező migránskaravánoknak, amelyek az Egyesült Államokba szeretnének eljutni.

Az amerikai elnök nem titkolja, hogy az Európát sújtó bevándorlási krízis miatt is döntött úgy, hogy elejét veszi egy esetleges válságnak, mert nem szeretné, ha az Egyesült Államok az illegális menekültek országává válna.

Az ENSZ legfrissebb jelentése szembemegy a balliberális brüsszeli erők által hangoztatott tézisnek, miszerint csökken a migráció. A világszervezet adatai azt mutatják, hogy a válság soha nem volt olyan mély, mint most.

Tavaly 70 millió fölé nőtt a szülőföldjüket elhagyók száma, és közülük csak Törökországban 3,7 milliónyian várakoznak, hogy Európába jussanak.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!