2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Bosszúból ölt a marylandi lövöldöző

Hír TV

2018. június 29., péntek 12:23, frissítve: péntek 12:59

Személyes bosszú miatt lőhették agyon az egyik legrégebbi amerikai lap munkatársait Maryland fővárosában. A támadó rágalmazási ügyéről korábban beszámolt a Capital Gazette, a 38 éves férfi emiatt pert is indított, de elbukta. A lövöldözésben a szerkesztőség 5 dolgozója meghalt, több mint 20 megsebesült.

A bent dolgozókat is evakuálták az annapolisi irodaházból, ahol a Capital Gazette munkatársai is dolgoztak. A helyi lap szerkesztőségébe csütörtök délután rontott be a támadó, majd szerkesztőket, újságírókat és a lap más munkatársait is agyonlőtte. Sokan megsebesültek, de még az ápolás megkezdése alatt sem volt egyértelmű, hogy a fegyveres férfi az épületben van-e. A környéket állig felfegyverzett rendőri egységek és páncélozott járművek lepték el.

„Tragikus és főleg azért vagyok szomorú, mert nem döbbentett meg annyira az eset, mint amennyire szerettem volna. Ugyanis annyira gyakran történik már nálunk ilyesmi” - mondta egy férfi.

A támadót a helyszínen elfogták. A 38 éves Jarrod Warren Ramosnak, korábban vitája volt vitája az újsággal - azt kifogásolta, hogy 2012-ben megírták zaklatási ügyét. A férfi e-mailen keresztül buzdított öngyilkosságra egy nőt - el is ítélték emiatt, de Ramos szerint az újság nem a valóságot írta meg.  Ezért perelni is próbált, de bíróság végül elutasította a keresetét.

„A lapnak fenyegetéseket küldtek a közösségi médián keresztül, a legutolsót a mai napon. Azt még ellenőriznünk kell, hogy ezek a gyanúsítottól érkeztek-e, de az egyértelműnek tűnik, hogy a támadás kifejezetten a lap elleni bosszúhadjárat volt” - ismertette a helyi rendőrkapitány, Bill Krampf.

Az esemény után több médiavállalat épületéhez fegyveres rendőri védelmet rendeltek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!