2023. 12. 01. Péntek Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Külföld

Borzalmas pusztítás: őket gyanúsítják

Két fiatal fiút gyanúsítanak Ausztráliában gyújtogatással. A múlt hét óta tartó tüzekben több mint 200 otthon semmisült meg, a hatóságok ellentüzekkel próbálják megfékezni a lángokat, amelyek már 25 kilométerre vannak Sydney külvárosától. Szerdától ismét erős szélre lehet számítani, ami megnehezíti a tűz oltását.

Az egyik ausztrál autós videofelvételen örökítette meg, amint a bozóttüzek sújtotta területen autózott keresztül. Új-Dél-Wales államban a múlt hét óta küzdenek a lángokkal. Eddig több száz lakóépület semmisült, vagy rongálódott meg. A Sydney közelében lévő Kék-hegyekben élőknek azt tanácsolták, hogy hagyják el otthonukat. Vannak, akik háziállataikkal kelnek útra.

Vasárnap szükségállapotot rendeltek el a hatóságok. Az oltási munkálatokat továbbra is a szokatlanul korán jött meleg időjárás nehezíti. A lángok naponta 30 kilométert haladnak előre. Az alakulatok ezért most ellentüzek gyújtásával próbálják megfékezni a továbbterjedést, illetve, hogy a több mint 50 helyen tomboló lángok egy hatalmas tűzzé érjenek össze.

Feltehetően gyújtogatás okozhatta az elmúlt évtizedek legsúlyosabb bozóttüzét. A CNN hírtelevízió úgy tudja, hogy emiatt két fiatal fiút vettek őrizetbe az ausztrál hatóságok.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

„Az izraeli hadseregen a világ szeme” + videó

„Az izraeli hadseregen a világ szeme” + videó

A tűzszünet lejárta után Izrael újraindította a harcot a Hamász ellen a Gázai övezetben. Napi aktuális című műsorunkban kapcsoltuk Szegedi Dániel tanárt Jeruzsálemből és vendégünk volt Horváth József biztonságpolitikai szakértő.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!