2022. 11. 28. Hétfő Stefánia napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Bocsánatot kért Olaszországtól Brüsszel, amiért nem segített nekik a bajban

A járvány kezdetén nem voltunk ott időben, amikor Olaszországnak segítő kézre volt szüksége - jelentette ki Ursula von der Leyen csütörtökön. Itt van az újabb beismerése annak, hogy az EU képtelen kezelni a válságot.

  • Bocsánatot kért Olaszországtól Brüsszel, amiért nem segített nekik a bajban

Az Európai Bizottság elnöke bocsánatot kért az olaszoktól, amiért nem segítettek akkor, amikor a járvány tömegessé vált az országban. 

Igaz, hogy erre senki nem volt felkészülve, de az is igaz, hogy nem voltunk ott a legelején, amikor Olaszországnak segítő kézre volt szüksége. Emiatt Európa elnézést kér

- mondta Ursula von der Leyen. 

Olaszországot nagyon súlyosan érinti a járvány, a Johns Hopkins Egyetem adatai szerint mindezidáig több mint 21 ezren haltak meg a betegségben. Az olaszok uniós zászlók égetésével fejezték ki haragjukat Brüsszel tehetetlensége miatt.

Nem ez az első beismerése annak, hogy túl nagy kihívást jelent a világjárvány kezelése Brüsszelnek. A napokban lemondott Mauro Ferrari, az Európai Kutatási Tanács (EKT) elnöke internetes bejegyzésében, amiért szerinte az Európai Unió képtelen volt választ adni a kihívásra. "Rendkívül csalódott vagyok a koronavírus-járványra adott európai válasz miatt. (...) Elvesztettem a hitem a rendszer iránt. Eleget láttam az Európai Unió tudományos irányításából és politikai működéséből" - indokolt a szakember. 

Ursula von der Leyen a napokban közzétett írásában is elismerte, hogy Brüsszel rosszul kezelte a válságot. Igen, ez az igazság: Európát eleinte részben sokkolta a láthatatlan ellenség és a példa nélküli méretű és gyorsaságú válság. A kezdeti hibákra ma is fájó visszagondolni" - fogalmazott Európa vezetője.

Brüsszel egészségügyi hivatala egyébként közel másfél hónapon át bagatellizálta a járványt, hibás jelentéseket küldött a tagállamoknak.

 

Origo

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!