2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Bírálják a kormány civilek elleni hadjáratát

Hír TV

2018. január 18., csütörtök 07:26, frissítve: csütörtök 08:47

Büntetőadót vet ki a magyar kormány a civilekre, akik menekülteken segítenének. Így kommentálja egy osztrák lap a kormány új jogszabályait. Egy színházi szaklap pedig azt elemzi, hogy miért játszatja a magyar állami operaház fehér színészekkel a feketék szerepeit egy olyan darabban, ami kifejezetten színesbőrűekről szól. Külföldi lapszemle.

40 éves hagyománnyal szakít a magyar állami operaház azzal, hogy nem lesz egyetlen színesbőrű szereplő sem George Gerschwin Porgy és Bess című darabjában. Egy színházi élettel foglalkozó szaklap úgy tudja, a magyar rendező 2 éven keresztül tárgyalt a Gerschwin-darab jogtulajdonosaival, hogy kizárólag fehér szereplőkkel mutathassák be a nyomorék fekete koldusról szóló darabot.

Büntetőadót tervez a magyar kormány azoknak a szervezeteknek, amelyek a menekülteken segítenek – tudósít a „Stop, Soros!” törvénycsomagról az osztrák Kurier. A terv a civilek elleni hadjárat része. Emlékeztetnek, hogy a magyar kormánypárt tavaly óta milliárdokat költ arra, hogy a szavazóikkal elhitessék, hogy létezik egy „Soros-terv”, és a zsidó milliárdos muszlimokat telepítene Európába.

Magyarországról rendelt lőfegyvert egy 61 éves bajor férfi, mert fél a migránsoktól, most kezdődött a tárgyalása, írja a Süddeutsche Zeitung német lap. Megjegyzik, hogy a gumilövedékes, de valódinak tűnő fegyverek legálisak Magyarországon, az itteni cégek a magyar kormány propagandájának köszönhető félelemkeltésből élnek. A férfit eddig 4 ezer euró büntetésre ítélték vámszabályok megsértése miatt, de börtönt is kaphat.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!