2022. 01. 18. Kedd Piroska napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Külföld

Biden: nem szerepel a lehetőségek között az, hogy amerikai csapatokat telepítsenek Ukrajnába

Nem szerepel a lehetőségek között az, hogy az Egyesült Államok csapatokat telepítsen Ukrajnába elrettentésként egy esetleges orosz invázió ellen - jelentette ki szerdán Joe Biden amerikai elnök.

Biden egyben reményét fejezte ki, hogy péntekig bejelentheti egy találkozó megtartását Oroszország és az Egyesült Államok, illetve más NATO-tagországok képviselőinek részvételével.

Az amerikai elnök elképzelései szerint több magas szintű megbeszélést tartanának Oroszországgal és az Egyesült Államok legalább négy fő észak-atlanti szövetségesével, "megvitatva nagy vonalakban Moszkva NATO-val kapcsolatos aggodalmait", illetve - mint fogalmazott - azt, hogy tudnak-e megoldást találni "a hőmérséklet lecsökkentésére a keleti front mentén".

A Fehér Házban tartott sajtókonferenciáján Biden elmondta, hogy világossá tette orosz hivatali partnerének, Vlagyimir Putyinnak keddi, csaknem kétórás telefonbeszélgetésük alkalmával, hogy addig soha nem látott gazdasági szankciókkal járna, ha Oroszország megszállná Ukrajnát. Hozzátette: bízik abban, hogy Putyin vette az üzenetet.

"Nem köntörfalaztunk" - mondta Biden. "Egyértelművé tettem: ha megtámadná Ukrajnát, az olyan súlyos gazdasági következményekkel járna, amilyeneket sem ő, sem más nem látott még" - húzta alá az amerikai elnök.

Biden világossá tette, hogy az Egyesült Államok segíteni fog Ukrajnának védelmi képességei fejlesztésében. Mindazonáltal kijelentette azt is, hogy Washingtonnak erkölcsi és jogi kötelessége megvédeni NATO-szövetségeseit, de ez a kötelezettsége nem terjed ki Ukrajnára.

"Mindez nagyban függene a többi NATO-tagállam hajlandóságától. De az a felvetés, hogy az Egyesült Államok egyoldalúan használjon erőt az Ukrajnát megtámadó Oroszországgal szemben, (...) nincs a pakliban" - válaszolt Biden egy azt firtató újságírói kérdésre, hogy Washington bevetné-e csapatait egy esetleges orosz invázió megfékezésére.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kutyákat keresünk!

Szolgálati kutyáink utánpótlása érdekében kutyakiválasztást tartunk 2022. január 31-én.

Műsorok

MŰSORVÁLTOZÁS

Ettől a héttől kezdve nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kóbor Jánosra emlékezünk

Pénteki Napi aktuális című műsorunkban élőben kapcsoljuk a Szent István-bazilikát, ahol gyászmisét tartanak a legendás zenész emlékére.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!