2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Szabad Európa

Következik:

Napindító 04:00

Külföld

Biden egy tollvonással törölte Trump határozatait

11 millió illegális bevándorlónak akar állampolgárságot adni a beiktatott amerikai elnök. Joe Biden erről már be is terjesztett egy törvényjavaslatot. A demokrata elnök első napján emellett feloldotta a többségében muszlim lakosságú és afrikai országok állampolgáraival szemben érvényben lévő beutazási tilalmat és leállította az amerikai-mexikói határfal építését. Közben több amerikai nagyvárosban tüntettek Biden beiktatása ellen.

  • Biden egy tollvonással törölte Trump határozatait

Nem akarjuk Bident! - ezt skandálták a tüntetők az oregoni Portlandben. Többtucatnyian vonultak utcára, hogy a demokrata elnök beiktatása ellen tiltakozzanak. Az Egyesült Államok számos városában voltak megmozdulások. A demonstrálók szerint Joe Bidennek többek között az a célja, hogy hatalmát az illegális bevándorlóknak tett engedményekkel erősítse meg.

Biden azonnal neki is látott a munkának, vagyis, hogy egy tollvonással törölje Trump határozatait.

A demokrata politikus már közel 20 rendeletet írt alá. Legelső körben a migránsoknak nyitott utat és azonnal megváltoztatta a Donald Trump által hozott szigorú bevándorlási intézkedéseket.

Feloldotta a többségében muszlim lakosságú és afrikai ország állampolgáraival szemben érvényben lévő beutazási tilalmat és leállította az amerikai-mexikói határfal építését. Sőt a demokrata elnök egy törvényt is beterjesztett, amelynek értelémében állampolgárságot adna az Egyesült Államokban jogellenesen tartózkodó bevándorlóknak. Ez a kedvezmény több mint 11 millió illegális migránst érint. Szakértők szerint Biden így próbál minél több szavazót maga mellé állítani.

Biden január 29-én további elnöki rendeleteket ad ki a menedékjogi eljárások megerősítéséről. A demokrata politikus miután engedményeket ígért, több ezer migráns indult el az Egyesült Államok felé.

Biden elrendelte az Egyesült Államok párizsi klímaegyezményhez való visszatérését. A demokrata elnök azt is tervezi, hogy elnöksége első 100 napján többek között eltörli a férfi és női nem közötti különbség állami elismerését, kötelezi az intézményekben a transznemű mosdók kiépítését. Biden többször hangoztatta azt is, hogy kiáll a transznemű gyermekek egészségügyi kezelése mellett is, szerinte ugyanis egy 8 éves gyermeknek már joga van eldönteni, milyen nemű.

HírTV

KAPCSOLÓDÓ: 

Magyarország élőben – hivatalosan is Joe Biden az Egyesült Államok 46. elnöke

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!