2022. 01. 25. Kedd Pál napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sporthírek 15:25

Külföld

Biden: a Fehér Ház szükség esetén készenléti tervet dolgoz ki az omikron variáns miatt

Az amerikai elnöki hivatal, a Fehér Ház együttműködik vakcinagyártó cégekkel annak érdekében, hogy szükség esetén készenléti tervet dolgozzanak ki a koronavírus új, omikron nevű variánsának kezelése érdekében - közölte hétfőn Joe Biden amerikai elnök.

Az elnök igyekezett megnyugtatni az amerikaiakat, azt állítva: az Egyesült Államok készen áll arra, hogy kezelni tudja a járványhelyzetet az omikron megjelenése nyomán, egyúttal fogadkozott, hogy szükség esetén felgyorsítják a vakcinafejlesztést. "Ez a variáns aggodalomra, nem pánikra ad okot" - jelentette ki Biden a Fehér Házban, miután találkozott a járványkezelésért felelős csoportjával. "Előbb vagy utóbb itt, az Egyesült Államokban is megjelennek ezzel a variánssal fertőzött páciensek" - mondta. A Fehér Ház együttműködik a Pfizer, a Moderna és a Johnson and Johnson vakcinagyártókkal, hogy szükség esetén készenléti tervet dolgozzanak ki a koronavírus új, omikron nevű variánsának kezelése érdekében - közölte.

Anthony Fauci, az elnök járványügyi főtanácsadója korábban azt mondta: nem valószínű, hogy az Egyesült Államok újabb korlátozásokat vezet be az omikron variáns miatt.

Az Egyesült Államokban hétfőn lépett életbe az intézkedés, amelynek értelmében a legtöbb esetben megtiltják a beutazást nyolc afrikai országból - a Dél-afrikai Köztársaságból, Botswanából, Zimbabwéből, Namíbiából, Lesothóból, Eswatiniből, Mozambikból és Malawiból - az először a Dél-afrikai Köztársaságban azonosított variáns miatt. A lépés célja, hogy lassítsák a vírus terjedését, illetve több időt biztosítsanak a szakértőknek ahhoz, hogy felmérhessék: mennyire okoz súlyos fertőzést az új variáns, mennyire fertőző, és miként reagál a védőoltásokra.

Az amerikai elnök szerint a korlátozásoknak ezenkívül az is a célja, hogy több időt nyerjenek még több ember beoltásához. Biden mindemellett arra kérte az embereket, hogy viseljenek maszkot mind beltéren, mind pedig a nyilvános eseményeken, mások társaságban.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Cseppben az élet – karácsonykor a HírTV műsorán

A fordulatos sorozat négy részben mutatja be Dr. Béres József feltaláló izgalmas, drámai sorsát, küzdelmeit, igazságszerető személyiségét. A lebilincselő történet december 25-én, 26-án, 27-én és 28-án este 21 órától megtekinthető a HírTV műsorán.

Kóbor Jánosra emlékezünk

Pénteki Napi aktuális című műsorunkban élőben kapcsoljuk a Szent István-bazilikát, ahol gyászmisét tartanak a legendás zenész emlékére.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!