2023. 12. 02. Szombat Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:10

Külföld

Bezárnak Európa híres múzeumai

A koronavírus-járvány miatt sorra zárnak be a máskor érdeklődők millióit vonzó európai műemlékek és múzeumok. A hónap végéig nem látogathatóak például Párizs, Athén és Barcelona turista attrakciói. Közben Montenegró maradt az utolsó európai ország, ahol még nem találtak fertőzöttet. De a turisták elmaradása ott is gazdasági károkat okozhat majd. A balkáni országban óvintézkedéseket vezettek be.

  • Bezárnak Európa híres múzeumai

Miután Koszovóban is felütötte a fejét a vírus, Montenegró maradt az egyetlen európai ország, ahol még nem jelent meg a koronavírus. Ennek ellenére a szakemberek szerint a balkáni ország is megérzi majd a világjárvány negatív gazdasági hatásait.

A havas hegyekkel, gyönyörű tengeröblökkel tarkított Montenegróban ugyanis vezető iparágának számít a turizmus.

Egyelőre nem látszik a történelmi városkák utcáin, hogy csökkent volna a turisták érdeklődése. A helybeliek is szívesen ülnek ki a kávéházi teraszokra a tavaszi időben. A hangulat egyelőre magabiztos.

Mi, montenegróiak, találkoztunk már sokkal erősebb vírusokkal, és nem hatottak ránk. Sok hadsereg is jártak erre, visszavertük őket. Most valami vírusról van szó, de mit nekünk a korona?

- mondta ez a veterán.

A járványügyi szakemberek ettől sokkal komolyabban veszik a járványveszélyt. Rendszeresen végeznek teszteket. Többet, mint a környező országokban.

Emellett Montenegróban lezárták a tengeri kikötőket, hogy ezzel is elejét vegyék a járvány begyűrűzésének.

Európa más vidékein már összeomlott a turizmus. Párizsban egymás után zárnak be a nevezetességek, hogy ezzel is csökkentsék a koronavírus terjedését.

A száz főnél nagyobb rendezvények tiltása miatt bezárt az Eiffel-torony, a francia főváros leghíresebb szórakozóhelyén, a Moulin Rouge-ban sem lehet egy ideig látványos táncos revüműsorokat látni.

De zárva van a Louvre is, pedig a világ leglátogatottabb múzeumát évente majdnem tízmillióan keresik fel.

Hollandia legnagyobb városában, Amszterdamban is csalódottan vették tudomásul a turisták a múzeumok bezárását. Március 31-ig biztosan nem nyit ki az évente 900 ezer látogatót fogadó Rijksmuseum, az ország nemzeti múzeuma sem, ahol a világ legjelentősebb Rembrandt-gyűjteményét lehet megtekinteni.

A dél-spanyolországi Granada nevezetessége, az Alhambra bejáratán is az olvasható, hogy átmenetileg zárva a nagyközönség előtt.

Barcelona büszkeségét, a Sagrada Familiát, vagyis a Szent Család-templomot is csak kívülről lehet fényképezni. A 138 éve készülő bazilika építési munkálatait is felfüggesztették. Csak a miséket tartják meg.

Március végéig Görögországba sem érdemes elutazni, mert addig biztosan zárva lesz az összes múzeum és látványosság.

A szállodák foglaltsági adatai is jól mutatják, hogy inkább otthon maradnak a turisták a koronavírus-járvány miatt. Tavaly ilyenkor az athéni szállások 60-70 százalékos kihasználtsággal üzemeltek, most csupán 10 százalékkal.

Hír TV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!