2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Sissi zsiráfjától a biodómig

Következik:

Európai Híradó 04:00

Bevándorlás: a franciák és az osztrákok is bekeményítenek

Hír TV

2017. október 19., csütörtök 08:13, frissítve: csütörtök 08:47

Kitoloncolják Franciaországból a bűnöző illegális bevándorlókat. Bevándorlásellenes belügyminisztere lehet Ausztriának. Újraindíthatják a keresést az MH370-es járat után. Nemzetközi lapszemle.

Bekeményít Franciaország a bűnelkövető külföldiekkel szemben – írja a német Frankfurter Allgemeine Zeitung. A francia elnök szerint a jövőben minden olyan külföldit ki fognak utasítani, aki illegálisan tartózkodik az országban, és bűncselekményt követett el. Emmanuel Macron azután döntött így, hogy október elején egy tunéziai bevándorló halálra késelt két fiatal nőt a marseille-i vasútállomáson. A tettes érvényes papírok nélkül tartózkodott Franciaországban, korábban többször követett el bűncselekményeket, mégsem toloncolták ki. Franciaországban 500 ezer külföldi tartózkodik jogtalanul, köztük 276 ezer olyan migráns van, akinek elutasították a menedékkérelmét.

A bevándorlásellenes Ausztria Szabadságpártja adhatja a belügyminisztert az új osztrák kormányban – derül ki a helyi Der Standard cikkéből. Heinz-Christian Strache, a párt vezetője szerint csak abban az esetben hajlandók szerepet vállalni egy koalícióban, ha övék lehet a belügyminiszteri poszt. A pártelnök további feltételeket is szabott a választást megnyerő Osztrák Néppártnak: fenn kell tartani a határellenőrzéseket, és jelentősen csökkenteni kell a menekülteknek járó juttatásokat. A koalíciós tárgyalások hivatalosan még nem kezdődtek el.

Újraindíthatják a keresést a Malaysia Airlines 2014-ben eltűnt utasszállító repülőgépe után, mivel három cég felajánlotta segítségét a maláj hatóságoknak – írja a The Independent. A brit lap szerint egy amerikai, egy holland és egy maláj cégről van szó, amelyek az óceánfenéki kutatásokra szakosodtak. Az amerikai vállalat csak abban az esetben kér pénzt a keresésért, ha megtalálja a roncsokat. A maláj hatóságok megvitatják az ajánlatot Kínával és Ausztráliával is. A Kuala Lumpurból Pekingbe tartó MH370-es járat 2014 márciusában tűnt el, 239 emberrel a fedélzetén. A Boeing 777 típusú gép roncsait két évig keresték, de nem találták meg, néhány darabját azonban partra vetette a víz Kelet-Afrika és Madagaszkár partjainál. A repülő a feltételezések szerint az óceánba zuhant Ausztrália közelében. Az továbbra is rejtély, hogy miért tért le az útvonaláról, miért szakította meg a kommunikációt a külvilággal, és miért repült ezután hat óráig a célállomásával ellentétes irányban.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!