2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Betegőrző monitorokat kapott a szerbiai Zenta közkórház

Tíz korszerű betegőrző monitort adományozott Magyarország a szerbiai Zentai Közkórháznak. Az eszközök nemcsak a jelenlegi járványügyi helyzetben nyújtanak segítséget az orvosoknak és az ápolóknak.

  • Betegőrző monitorokat kapott a szerbiai Zenta közkórház

Aneszteziológusként szakképzett kézzel ellenőrizte dr. Csáki Beáta, a Zentai Közkórház igazgatója a Magyar Kormány adományát. A tíz betegőrző monitor számos életfunkciót követ nyomon, vészjelzőkkel, és saját energiaforrással is rendelkezik, így az elektromos hálózattól függetlenül is üzemelhet.

A járványban a betegőrző monitorok a fertőző osztályra kerülnek, de hosszútávon más részlegekre viszik majd át azokat. Csallóközi Eszter, hazánk szabadkai főkonzulja elmondta, a magyar kormány nyomon követi a járványügyi helyzetet és megállapításuk szerint a régió nehezebb harcot vív a betegséggel. A tavaszi felkészülésnek köszönhetően azonban most lehetőség van arra, hogy segítséget nyújtsanak a más országokban élő magyaroknak is.

Pásztor István szerint nem csak orvostechnikai szempontból fontos az adomány. Szimbolikus értelemben az odafigyelésről, a szolidaritásról, a szomszédságpolitika fontosságáról szól - tette hozzá a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke.

Pásztor arról is beszélt, hogy a Magyar Kormány az elmúlt hónapokban jelentős támogatást biztosított Szerbia és a vajdasági magyarság számára, a mostani adomány a harmadik a sorban, ezt pedig hamarosan egy még nagyobb segítség követi majd.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!