2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Beszakadt a nézőtér a bulizók alatt, több százan megsérültek

Több mint 300-an megsérültek, amikor összeomlott a nézőtér egy spanyol tengerparti fesztiválon. Többen a vízbe zuhantak, de halálos áldozata nincs a balesetnek.

  • Beszakadt a nézőtér a bulizók alatt, több százan megsérültek

Több száz embert kellett egyszerre ellátni egy baleset miatt az az észak-spanyolországi Vigo városában: a fiatalok éppen egy rapper koncertjén buliztak, amikor hirtelen beszakadt alattuk a nézőtér.

„Ugráltunk. Épp elkezdődött a koncert, és ugráltunk, amikor meghallottuk azt a hangot, és láttuk, hogy minden összedől” – emlékezett vissza az egyik fesztiválozó.

A tengerparti város kikötőjében fából ácsolt platformon gyűltek össze a fesztiválozók, és amikor a szerkezet széttört, a legtöbben egy beton peremű gödörbe zuhantak, de voltak, akik beleestek a tengerbe.

„Sokan voltak a sétányon. Hallottunk egy halk nyikorgást, aztán hirtelen minden összedőlt. A fa és a beton között találtuk magunkat. Beton volt a fejünk fölött. Láttuk, ahogy néhányan próbáltak kijutni, de senkinek sem sikerült, és sikoltoztak. Szerencsére mi jól vagyunk” – mesélte egy másik szerencsétlenül járt fiatal.

Az egyik pórul járt fesztiválozó úgy fogalmazott: a padló úgy esett le, mint egy lift. Összesen 300 fiatal sérült meg, 5-en súlyosan, ők csonttörést vagy fejsérülést szenvedtek.

A rendezvénynek otthon adó Vigo polgármestere közölte: vizsgálat indul a baleset miatt. Egyelőre nem lehet tudni, hogy azért dőlt-e össze a nézőtér, mert túl sokan voltak rajta, vagy azért, mert túl gyenge volt a szerkezet.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!