2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:10

Külföld

Belgiumban is emelkedik a fertőzöttek száma

A határok újranyitása után Belgiumban is egyre több a koronavírus-fertőzött. Az ország vezető járványügyi szakembere szerint tévedés azt gondolni, hogy a járványnak vége. Egyben arra figyelmeztetett, hogy a könnyelműség újra vészhelyzetet teremthet és egy hónap múlva akár ismét tetőzhet a járvány.

  • Belgiumban is emelkedik a fertőzöttek száma

Arra a kérdésre, hogy milyen intézkedéseket hozott a belga kormány, hogy megakadályozza az újabb veszélyhelyzetet, Zöldhegyi Katalin elmondta, hogy nemrég, július elején történt a lazítások utolsó fázisa az országban. A negyedik fázisban az uszodákat és az élményparkokat is megnyitották - hangzott el.

A Hír TV brüsszeli tudósítója azonban megjegyezte, hogy nem tudni meddig tartanak ezek a lazítások Belgiumban, hiszen fokozatosan emelkedik az esetszám naponta már 130-135 új esetet regisztrálnak.

Zöldhegyi Katalin hangsúlyozta, hogy a járványügyi szakemberek megkongatták a vészharangot: hogyha ez a tendencia folytatódik, akkor egy hónapon belül akár ismét tetőzhet a járvány Belgiumban.

Szombattól ismét kötelező a boltokban, a zárt terekben és a szabadtéri eseményeken a maszkviselés, és kötelezővé tették, hogy az emberek tartsák egymástól a távolságot. A médiában pedig folyamatosan azt propagálják, hogy kerüljék az emberek a csoportosulást még szabadtéren is, és ha lehet, ne menjenek külföldre nyaralni - tette hozzá a tudósító.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!